Publicitat
Diners

L’AEI Tèxtils s’alia amb el Packaging Cluster per promoure l’embalatge sostenible en el tèxtil

L’objectiu final és elaborar una guia que pugui servir al conjunt del sector

El clúster dels materials tèxtils avançats de Catalunya, l’AEI Tèxtils, amb seu a Terrassa, s’ha aliat amb el Packaging Cluster, que aglutina les empreses de l’embalatge catalanes i té seu a Sabadell, i el centre tecnològic Leitat, ubicat també a la nostra ciutat, per llançar un projecte de promoció de l’embalatge sostenible, clau per reduir els residus i allargar la vida dels productes.

Batejat com TEXSOSPACK, la iniciativa està cofinançada per l’Agència de Residus de Catalunya en el marc del programa Foment de l’Economia Circular, segons han informat els socis del projecte en un comunicat.

L’objectiu del projecte és impulsar i millorar la coordinació i la comunicació entre els dos sectors, el d’embalatge i el dels materials tèxtils avançats, per avançar en la reducció de residus, allargar el cicle de vida útil dels materials utilitzats i ajudar a descarbonitzar l’economia productiva.

En una primera fase, s’analitzaran les bones pràctiques que es duen a terme en l’embalatge primari, secundari i terciari en diferents sectors. En paral·lel, es recolliran els principals desafiaments del sector dels materials tèxtils avançats i es determinaran els més comuns i prioritaris. 

Amb aquesta informació, està previst que s’organitzi després una sessió entre empreses del sector i empreses dedicades a l’embalatge per exposar reptes i, mitjançant una dinàmica de treball, plantejar solucions.

De les solucions plantejades, se’n seleccionaran quatre de les quals es realitzarà una avaluació ambiental. Finalment, amb tota la informació generada s’elaborarà un estudi que pretén ser una guia de com implementar un embalatge sostenible en les empreses del sector de materials tèxtils avançats i que podria ser extrapolable a altres empreses del sector tèxtil i, fins i tot, a altres sectors.

L’objectiu de TEXSOSPACK és facilitar la transició verda en els sectors dels materials tèxtils avançats i de l’embalatge a Catalunya, tots dos formats majoritàriament per pimes, generant noves oportunitats de negoci per a incrementar la seva competitivitat, basades en una estreta col·laboració i en la reducció de l’impacte mediambiental dels seus serveis i productes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’AEI Tèxtils s’alia amb el Packaging Cluster per promoure l’embalatge sostenible en el tèxtil
To Top