Publicitat
Diners

TAG Automotive podria fabricar algun producte propi de Taurus

Visita Roger Torrent empresa Terrassa TAG Automotive - Nebridi Aróztegui

L’empresa terrassenca preveu créixer dels 160 als 200 treballadors en els pròxims anys

El conseller Roger Torrent ha visitat aquest dilluns l'empresa / Nebridi Aróztegui

L’empresa terrassenca TAG Automotive (anteriorment coneguda com a Nifco Products Espanya), especialista en la industrialització i injecció de components funcionals de plàstic per al sector de l’automòbil, podria diversificar les seves línies de producció i incorporar la fabricació d’algun producte propi del grup Taurus, que acaba d‘adquirir la companyia per un import proper als 11 milions d’euros.

Així ho ha explicat aquest dilluns el conseller delegat de l’empresa, Albert López, que no ha volgut donar més detalls sobre aquesta qüestió en concret. “La previsió amb què treballem és que el grup Taurus inverteixi uns 5 milions d’euros perquè puguem renovar la maquinària i ampliar les nostres línies de producció focalitzant-nos en el vehicle elèctric però sí que és cert que hi ha un producte concret de Taurus que estem estudiant portar aquí. Caldrà esperar al segon semestre de l’any”, ha manifestat López, sense precisar més.

El grup japonès Nifco, matriu de l’empresa terrassenca, els va informar fa cosa d’un any de la voluntat de desinvertir a Terrassa arran del tancament de les plantes de producció de la també japonesa Nissan a Catalunya. “Se’ns presentava un horitzó bastant negre però després de molta feina i reunions amb la Generalitat, a qui agraïm el seu suport des del primer dia, vam trobar-nos amb el socis del grup Taurus i hem aconseguit un acord molt bo”, ha assegurat López en el marc de la visita aquest dilluns del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, a l’empresa.

El grup lleidatà, amb un pes especial en el petit electrodomèstic, està treballant en un pla de reindustrialització que passa per invertir en la indústria 4.0 i diversificar-se i relocalitzar part de la producció que actualment té externalitzada a l’Àsia, principalment a la Xina. És en aquest marc que ha decidit adquirir TAG Automotive.

De fet, l’operació permetrà a la companyia terrassenca obrir-se a nous mercats no estrictament vinculats al de l’automoció, així com incrementar els nivells de facturació i crear nous llocs de treball gràcies al trasllat d’activitat procedents de les plantes d’Àsia.

“La nostra és una empresa solvent, sense problemes. L’únic que hi havia és un interès de desinversió per una desconfiança de la companyia japonesa”, ha defensat López, que creu que la companyia tancarà l’exercici de 2021 amb una facturació de 17,5 milions d’euros, mig milió menys que el 2020, impactada sobretot per la baixada de producció a causa de l’escassedat de semiconductors.

Taurus s’ha plantejat assolir una facturació de 20 milions d’euros el 2022 i de 30 milions d’euros en tres o quatre anys impulsant la fabricació per a la indústria del vehicle elèctric en projectes com la nova plataforma de conducció elèctrica modular (MEB) desenvolupada per a la gamma ID de Grup Volkswagen.

TAG Automotive compta actualment amb una plantilla aproximada de 160 treballadors a la planta de Terrassa (més 25 persones externes a la nau logística de Rubí) i l’objectiu és créixer fins als 200.

Preguntat per l’impacte del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, un dels clients de la fins ara anomenada Nifco Products Espanya, i la previsió que el hub d’electromobilitat liderat per QEV Technologies ocupi les dues fàbriques de la Zona Franca, i Silenci es quedi amb la de Montcada i Reixac, López ha explicat que avui dia la producció per a Nissan corresponia ja només al 5% de la facturació de la companyia terrassenca en relació a Nissan, tot i que anys enrere havia estat del 30%, i que el hub de la descarbonització podria ser un nou client per a l’empresa egarenca. “Per a Tag Automotive seria una notícia positiva que el hub de la descarbonització acabés quedant-se les plantes de Nissan perquè volen seguir fabricant sota un nom nou la furgoneta elèctrica e-NV200 de Nissan de la que ja fèiem moltíssims components de plàstic, per la qual cosa aquí segurament hi podrem trobar sinergies i formes de col·laboració”, ha destacat López, que ha assenyalat que en els propers dies es reuniran amb els promotors del projecte del hub.

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball, ha assegurat que TAG Automotive “és exemple de reconversió d’una indústria en situació de risc a un projecte d’indústria 4.0, viable i amb futur”. “La compra per part de Taurus és una excel·lent notícia perquè permet salvar l’activitat de la planta i els llocs de treball i avançar en l’objectiu de la reindustrialització 4.0”, ha detallat Torrent, que ha destacat que l’operació ha comptat amb el suport de la direcció general d’indústria, d’Acció i de l’Institut Català de Finances (ICF), amb un préstec de 2,6 milions d’euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top