Publicitat
Diners

Enric Carrera, reelegit com a director de l’Intexter

El professor de l’Eseiaat ha estat reelegit per àmplia majoria per a un segon mandat

Enric Carrera, director de l'Intexter

El professor de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) Enric Carrera continuarà quatre anys més al capdavant de l’Intexter (Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa) de la UPC després que el consell de l’òrgan l’hagi reelegit per àmplia majoria per a un segon mandat.

Carrera es va fer càrrec de la direcció d’Intexter el gener de l’any 2018 i durant el seu primer mandat s’ha elaborat i posat en marxa un Pla estratègic per rellançar aquest centre amb tres línies estratègiques: la captació de nou talent,  augmentar la projecció de l’institut a l’entorn industrial i la reorganització interna per millorar l’eficiència.

“Durant aquest període, malgrat les baixes per jubilació, hem augmentat el nostre personal investigador perquè hem estat capaços de captar talent jove procedent d’àrees de coneixement vinculades d’una manera o altra al sector l’àrea tèxtil, com poden ser l’enginyeria química, l’enginyeria electrònica, l’organització d’empreses i l’enginyeria de Projectes i de la Construcció”, assegura el professor. De fet, actualment a l’Intexter treballen 35 persones entre personal docent i investigador, personal d’administració i serveis i becaris.

Durant aquest primer mandat de Carrera, ha organitzat quatre edicions de la “Jornada Indústria Tèxtil i Sostenibilitat”, dues edicions de la “Jornada Tèxtils per a la Medicina i la Salut”, i un congrés internacional sobre “Aigua i Sostenibilitat”, que han congregat en total gairebé 2.000 participants. A més, ha participat en 9 projectes europeus, 9 projectes nacionals espanyols, 25 projectes de la Generalitat de Catalunya i 23 convenis amb empreses, captant en total un volum de recursos al voltant de 5 milions d’euros, i ha realitzat prop d’un miler d’anàlisis i dictàmens per a un centenar d’empreses espanyoles.

De cara al seu segon mandat, Carrera indica que tenen previst actualitzar el pla estratègic. “Volem consolidar les polítiques de captació de talent que ens estan funcionant molt bé, augmentar la nostra projecció i ampliar la capacitat i el nostre potencial invertint en la millora de les plantes pilot de depuració d’aigües residuals, i l’equipament dels laboratoris de filatura, tissatge, no teixits i nanofibres”, comenta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top