Publicitat
Diners

Revisar actuacions en pro del teixit socioeconòmic

La Cambra de Comerç es reuneix amb l’Ajuntament per mirar d’unir esforços a favor de la promoció econòmica en aspectes com el comerç, l’ocupació o la transformació digital

Representants de la Cambra i de l’Ajuntament de Terrassa, durant la reunió

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa s’han reunit per treballar conjuntament la promoció econòmica i del teixit socioeconòmic de la ciutat.

La reunió, celebrada recentment, ha servit perquè l’organització traslladés al Consistori les inquietuds del teixit empresarial pel que fa a la planificació i l’orientació dels plans formatius de l’FP, però també per abordar altres temes d’interès en els quals col·laboren ambdues institucions.

La Cambra ha mostrat a l’Ajuntament el seu “disgust” per no haver estat una de les entitats signants del nou Pacte Local per a l’Ocupació i “no haver rebut feedback de les diferents consultes en els quals ha participat”. Des del Consistori, però, s’ha explicat que la signatura del passat 31 de gener correspon a la reedició d’un acord que es remunta a l’any 2004, amb les institucions fundadores del pacte (entre les quals no consta la Cambra), i que aquesta organització ja forma part de les diferents comissions de treball que pengen del pacte i que es realitzen periòdicament.

En matèria de comerç, la Cambra ha mostrat el seu interès per conèixer els treballs preliminars de projecció d’una possible Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) a Terrassa i ha mostrat la seva predisposició per participar-hi activament. A més, des de la Cambra s’ha plantejat la potencialitat de les campanyes de promoció del comerç, com ara de compra incentivada, que assegura que han estat molt efectives en aquelles poblacions que les han gestionat amb la seva col·laboració.

En el marc de la trobada institucional, ambdues entitats es van posar al dia pel que fa al Digital Impulse Hub, una iniciativa de col·laboració publicoprivada per al foment de la transformació digital que té la voluntat de ser escollit dins del Digital Europe Programme, finançat per la Unió Europea i l’estat espanyol, a través de fons europeus Next Generation. El projecte ha superat ja diverses fases i es presentarà definitivament abans del termini de presentació de la convocatòria del Digital Europe Programme, establert per al 22 de febrer.

La Cambra va aprofitar la reunió per presentat a l’Ajuntament el projecte de futur Cambra Business & Working, que vol promoure l’obertura de l’entitat, afavorint espais de co-working a la seva seu.

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Terrassa va informar de l’aprovació del pressupost del Pla Director de Polígons Industrials, que preveu destinar-hi 50.000 euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top