Publicitat
Diners

El teixit empresarial condemna la invasió russa d’Ucraïna

La Cecot i les Cambres es mostren preocupades per les possibles conseqüències econòmiques

El teixit empresarial terrassenc condemna la invasió russa d’Ucraïna. Tant la Cecot com el Consell General de Cambres de Catalunya, del qual forma part la Cambra de Comerç de Terrassa, han emès aquest cap de setmana dos comunicats pel que fa al conflicte entre Rússia i Ucraïna demanant el retorn a la via diplomàtica i el diàleg.

“Considerem que està en joc la seguretat i l’estabilitat a nivell mundial. I volem fer arribar el nostre escalf i solidaritat amb la societat civil ucraïnesa i el seu teixit empresarial, en una acció que suposa clarament una violació del dret internacional, que considerem totalment injustificada i que és una amenaça per a la pau i la seguretat tant a nivell europeu com global”, diu la nota del Consell General de Cambres de Catalunya, que també es mostra preocupat per les possibles conseqüències econòmiques.

“La invasió de Rússia a Ucraïna tindrà, sens dubte, importants repercussions en les cadenes globals de subministrament en les properes setmanes i mesos, així com un probable impacte en el mercat energètic i alimentari, però també veiem un risc més profund d’interrupció de la producció a nivell mundial en una àmplia gamma de sectors”, diuen, reproduint les paraules de John Denton, secretari general de la International Chamber of Commerce (ICC).

El Consell General de Cambres és partidari, en aquest sentit, de fer una aposta ferma per l’economia circular i les energies renovables, com a font alternativa d’energia, alhora que demanen que la Unió Europea i els seus estats membres facin un pas endavant per defensar els ciutadans i les empreses de la Unió Europea que es troben actualment a Rússia, Ucraïna i Bielorússia.

“Des de la Cecot ens sumem al clam unitari expressat per la ciutadania europea davant d’aquesta situació emergent i reivindiquem el retorn a la via diplomàtica per resoldre el conflicte alhora que condemnem amb rotunditat els atacs que s’estan produint en territori ucraïnès”, diu, per la seva banda, el comunicat de la patronal terrassenca.

“Tots sabem que el cost de la via bèl·lica comporta de manera immediata la pèrdua de vides humanes, la destrucció d’un país a tots els nivells i una consegüent pobresa generalitzada. Però també llaura el terreny per la por i per la incertesa, dos factors clau que dificulten i alenteixen la recuperació d’una societat, de la seva economia, la reconstrucció de les seves ciutats, la dinàmica de la seva activitat i el restabliment de relacions amb la resta d’economies”, prossegueix la nota en què la Cecot destaca que “ens hem ofert a les autoritats i administracions públiques per donar suport i ajudar a executar qualsevol mesura i proposta orientada a l’atenció i benestar del poble ucraïnès, així com les orientades al  manteniment de l’activitat empresarial i la recuperació econòmica a Ucraïna”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El teixit empresarial condemna la invasió russa d’Ucraïna
To Top