Publicitat
Diners

Un camió propulsat per hidrogen

L’empresa Fico Triad, del grup Ficosa, amb seu al polígon Can Mitjans de Viladecavalls, participarà en un projecte que vol contribuir a la mobilitat sostenible. La companyia, que es dedica a la fabricació de components i peces per a vehicles, forma part d’un consorci de cinc empreses on també hi ha BonÀrea, Ajusa, Avia Ingeniería i CIE Egaña, que ha posat en marxa una iniciativa, el projecte PTAFCEVLDTRUCK, que busca millorar les prestacions d’un camió elèctric, ara mateix existent, hibridant-lo amb un “range-extender” basat en una pila de combustible amb hidrogen de tipus PEM de 20kW.

El projecte, amb un pressupost de 40 milions d’euros, s’emmarca dins de la convocatòria del Programa Tecnològic d’Automoció Sostenible (PTAS) llançada pel Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), i gràcies a l’impuls que suposen els fons Next Generation.

Fico Triad desenvoluparà tant l’electrònica de control de la pila de combustible (hidrogen) com l’electrònica de potència per permetre la connexió entre la bateria principal de liti i la secundària d’hidrogen. Ajusa desenvoluparà la pila d’hidrogen i CIE Egaña s’encarregarà del sistema de refrigeració de la pila d’hidrogen. Paral·lelament, Avia integrarà els diferents components en el camió i BonÀrea durà a terme les proves del demostrador en un entorn real amb un camió de transport lleuger de 12 tones.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top