Publicitat
Diners

Acer de Celsa per a la nova central nuclear d’Anglaterra

La filial britànica del grup siderúrgic amb seu a Castellbisbal és l’encarregada de produir i proporcionar l’acer per a la construcció del nou reactor de Hinkley Point C

El grup vallesà Celsa és un dels subministradors de material per a la construcció de la nova central nuclear d’Anglaterra. La filial britànica de la companyia siderúrgica amb seu a Castellbisbal, Celsa UK, és l’encarregada de produir i proporcionar l’acer necessari en les obres del nou reactor de la central nuclear de Hinkley Point C, a la costa sud-oest d’Anglaterra.

Es tracta, segons ha informat la companyia espanyola, d’una instal·lació estratègica al Regne Unit i la primera d’aquest tipus que es duu a terme en aquest país en els últims vint anys, com a part del seu pla de descarbonització de la producció energètica.

En el projecte, en el que hi ha finançament xinès, participa la francesa EDF i està previst que estigui conclòs el 2025.

Un dels contractes de venda d’acer més importants

Celsa UK està subministrant fins a 200.000 tones d’acer circular i baix en emissions produït a la seva acereria, en diferents lliuraments, en el marc del que és “un dels contractes de venda d’acer més importants” de Celsa Group en els últims mesos.

Celsa Group, amb seu al polígon industrial Sant Vicenç de Castellbisbal, és el primer productor d’acer circular i baix en emissions d’Europa. Té més de 120 centres de treball a tot el món i dona feina directa i indirecta a més de 70.000 persones.

Anualment recicla cada any 9 milions de tones de ferralla fèrrica que destina a la producció d’acer, obtenint novament productes d’alt valor, evitant la utilització de recursos naturals. Contribueix també al reciclatge d’altres 1,5 milions de tones de materials més.

La companyia està formada per sis grups empresarials (Celsa Barcelona, Global Steel Wire, Celsa Nordic, Celsa Huta Ostrowiec, Celsa Steel UKi Celsa France) amb acereries, trens de laminació, plantes transformadores, empreses de distribució i recicladores.

L’any 2021, el grup vallesà va recuperar el nivell de producció anterior a l’esclat de la pandèmia, després de superar els 6,5 milions de tones produïdes a les seves plantes a Europa, prop d’un milió de les quals van ser al Regne Unit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Acer de Celsa per a la nova central nuclear d’Anglaterra
To Top