Publicitat
Diners

Celsa, en el pla de Volkswagen i Seat per al cotxe elèctric

El projecte, en el qual participen dues filials del grup vallesà, està integrat per 62 empreses

Ferimet i GSW (Global Steel Wire), dues filials de Celsa, grup siderúrgic amb seu a Castellbisbal, participaran activament del projecte “Future: Fast Forward”, que, liderat pel Grup Volkswagen i Seat, busca convertir Espanya en un hub del cotxe elèctric a Europa.

La iniciativa, que opta al finançament del PERTE del vehicle de zero emissions, està integrat per 62 empreses nacionals, internacionals i referents de diferents sectors, i constitueix l’agrupació empresarial més gran de la història de l’automoció a l’Estat.

El projecte està format per quatre eixos principals. El projecte tractor aspira a electrificar les fàbriques de Martorell i Pamplona. El segon pilar és la creació de tot l’ecosistema de bateries per a cotxes elèctrics a Espanya, que engloba des de l’extracció del liti en les mines fins a l’assemblatge de bateries, inclosa una gigafactoria de bateries a Sagunt (València).
El tercer eix contempla la localització a Espanya de components essencials per a vehicles elèctrics i, el quart, inclou àmbits relacionats amb la formació, la digitalització i l’economia circular.

GSW hi participa amb la fabricació d’acer sostenible per al sector d’automoció a partir de ferralla. L’empresa desenvoluparà nous equips per a l’acereria i per a la seva planta de laminació amb l’objectiu de tenir uns processos productius més sostenibles i eficients energèticament. Addicionalment, part dels nous equips s’adaptaran per a poder utilitzar hidrogen verd com a font energètica en un futur.

En el cas de Ferimet, empresa del grup de recollida i tractament de ferralla, s’encarregarà de facilitar la transició del vehicle de combustible a l’elèctric, mitjançant el desballestament i fragmentació del parc de vehicles obsolets, potenciant la recuperació i reciclatge de matèries primeres claus com l’acer, l’alumini, el coure o el plàstic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Celsa, en el pla de Volkswagen i Seat per al cotxe elèctric
To Top