Publicitat
Diners

Labiana prepara la seva sortida a borsa

El grup té la fàbrica principal i les oficines comercials de la divisió Labiana Life Sciences a Terrassa

Labiana Health S.A, plataforma dedicada a la salut animal i humana amb seu a Madrid, prepara la seva sortida a borsa. El grup empresarial, que té a Terrassa la fàbrica principal i les oficines comercials de la divisió Labiana Life Sciences (especialitzada en el desenvolupament i comercialització de més de 50 productes de marca pròpia per a salut animal i en fabricació per a tercers), es proposa ser la primera veterinària espanyola en accedir al mercat. La companyia espera començar a cotitzar a BME Growth a mitjans de juny mitjançant una ampliació de capital.

Segons expliquen fonts de l’empresa, l’objectiu de la captació de capital és accelerar el creixement i millorar el posicionament en el mercat a través d'”un pla definit de creixement orgànic i inorgànic”. Labiana ha mantingut diverses reunions amb inversors de referència tant a Espanya com a Europa com pas previ al toc de campana. De fet, la companyia compta ja amb el compromís d’Inveready (una de les gestores de capital de risc líders a Espanya), qui, a través d’un bo convertible, invertirà fins a 4 milions d’euros subjectes a completar la sortida a borsa.

Des de la seva fundació l’any 1958 com a empresa especialitzada en la fabricació de productes farmacològics d’ús veterinari, Labiana ha experimentat un continu procés de creixement, diversificació i internacionalització, convertint-se avui dia en un grup farmacèutic de salut animal i humana amb sis centres de producció, amb una cartera de medicaments propis de més de cinquanta productes que comercialitza en més de 150 països i amb més de tres-cents clients.

El 2002 va incorporar la divisió farmacèutica de salut humana i des de llavors continua creixent amb el focus posat en l’enfocament “One health/Una sola salut”.

El 2019 es va incorporar al grup a la sèrbia Veterinarski Zavod Subotica, que li va obrir la porta al segment d’alt valor afegit de biològics (vacunes) en l’àmbit de la salut animal, la qual cosa li ha permès completar la seva cartera de productes i donar un servei més ampli als seus clients. També el 2019 la companyia va adquirir la turca Zoleant, ampliant la seva cartera de producte propi i accedint a nous mercats.

Ara el grup busca continuar creixent beneficiant-se de les tendències positives del mercat, el creixement en el segment de CDMO (organització de fabricació per contracte), el llançament de nous productes propis tant en salut animal com en humana, l’entrada en nous mercats; així com millorar la seva rendibilitat mitjançant el palanquejament operatiu i l’obtenció d’eficiències en el procés de fabricació, arran de totes les inversions realitzades en els centres de producció.

En 2021, el grup va tancar l’any amb una xifra de negocis de 57 milions d’euros i un EBITDA d’aproximadament 8 milions d’euros. Sense tenir en compte el capital captat en la sortida a borsa, el pla estratègic del grup és aconseguir una xifra de negoci superior als 120 milions d’euros el 2026 i un EBITDA pròxim a 22 milions d’euros.

Labiana espera començar a cotitzar en el BME Growth a mitjan juny. JB Capital actuarà com a coordinador sènior global i “bookrunner”, CaixaBank com a coordinador global i “bookrunner”, i GVC Gaesco com a “co-lead manager”. Gómez-Acebo & Pombo actua com a assessor legal de l’emissor i Roca Junyent com a assessor legal de les entitats col·locadoras; BDO és l’auditor i NORGESTION l’assessor registrat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Labiana prepara la seva sortida a borsa
To Top