Publicitat
Diners

“Soc auxiliar administratiu, però estic obert al que em proposin”

Les instal·lacions de Foment de Terrassa acullen un gran procés selectiu de personal per a Carrefour. Més de 500 candidats seran entrevistats per a 350 llocs de feina en supermercats de la comarca

Entre les persones que van passar ahir per la fira n’hi havia de perfils diversos. Tant homes com dones de diverses edats / n. aróztegui

Més de 500 persones han estat convocades per participar entre aquest dijous i divendres a la Fira d’Ocupacions de Carrefour que acullen les instal·lacions de Foment de Terrassa. La companyia ha iniciat un procés de selecció per cobrir les 1.300 places de feina a la comarca i rodalia. Es preveu que 350 d’elles siguin de Terrassa.

Els perfils que reclama l’empresa de distribució per als seus hipermercats i supermercats estan relacionats amb l’atenció directa al client, línia de caixes, taulells i punts de venda de productes frescos, reposició, tecnologia o electrodomèstics, gerents de botiga, responsables comercials i professionals de productes frescos, entre altres.

Els candidats passen entrevistes individuals d’uns vint minuts com la que ha passat aquest dijous el Joan Aneas, de 56 anys. “Treballava com a escombriaire amb un contracte de substitució, però se’m va acabar fa un mes i mig. Soc auxiliar administratiu i tècnic especialista en biblioteca, però tinc una hipoteca, un cotxe… i necessito estar actiu i treballar”, explicar. “No vull quedar-me amb un ajut de 500 euros. Jo vull treballar i seguir cotitzant perquè em quedi una pensió que em permeti mantenir un nivell de vida similar al que tinc avui dia. El lloc i l’horari em són una mica igual. Estic obert al que em proposin”, diu.

Entrevistes i assessorament previ

L’Ajuntament de Terrassa col·labora en l’organització de la fira amb la cessió de l’espai per a dur-la a terme, la difusió d’ofertes i la preselecció de candidats. “Hem creat ofertes específiques amb els requisits de Carrefour i les hem obert a tota la ciutadania. Ens hem coordinat amb altres àrees de l’Ajuntament, especialment amb Serveis Socials, i també hem fet difusió de les ofertes entre les persones que ja eren usuàries de Foment. Hem intentat encaixar les necessitats de l’empresa amb els perfils dels aspirants”, comenta Carlos Pereira, cap del departament d’Empresa i Intermediació de Foment de Terrassa, el  servei municipal d’ocupació. Tots els candidats preseleccionats han passat abans d’arribar a la fira per una entrevista telefònica “per veure el seu gran de motivació i compromís envers les ofertes i assessorar-los perquè ni ells ni l’empresa perdin el temps. De fet, potser no encaixen en les ofertes de Carrefour, però sí en alguna altra de les que tenim a la nostra web”.

Pereira explica que des de Foment acostumen a col·laborar amb petites i mitjanes empreses en processos de selecció de personal, però campanyes tan massives com aquesta són menys habituals. “Iniciatives com aquestes serveixen perquè les grans empreses comptin amb la ciutadania de Terrassa. A més, per a nosaltres també és una oportunitat de donar-nos a conèixer a la ciutadania”, diu el cap del departament d’Empresa i Intermediació de l’empresa municipal, que destaca que només dimecres el seu portal va registrar més de 100 entrades noves a borsa.

Tot i que Carrefour no ha posat requisits d’edat, bona part dels candidats són joves, com la Lorena Fernández, de 30 anys. “El meu marit treballa, però tenim una nena i jo fa un parell de mesos que no tinc feina. He treballat sobretot en serveis de neteja a hospitals, però no em tanco portes. La qüestió és treballar”, comenta.

“Tinc formació en màrqueting i vendes, però les feines que he tingut últimament han sigut d’auxiliar de geriatria i bastant inestables. El meu marit està en una situació similar. Busco estabilitat, una feina signa per poder pagar el pis, la llu, l’aigua…”, diu, per la seva banda, Narcy Zabala, de 36 anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“Soc auxiliar administratiu, però estic obert al que em proposin”
To Top