Publicitat
Diners

Com afrontar les inversions en renda variable?

pere simó DOMÈNECH, director de l’oficina de Renta 4

Els inversors que fan una bona aproximació a la inversió havent-se analitzat per establir el seu perfil de tolerància al risc, havent establert la seva estratègia a mitjà i llarg termini, sabent en quins productes els convé més invertir tant estratègicament com fiscalment i establint els límits d’actuació i una bona planificació dels estalvis, aconsegueixen que les seves decisions s’allunyin del cor i siguin tan raonables com sigui possible, per poder abordar amb tranquil·litat, els períodes que estem vivint d’alta volatilitat i tendència baixista com els actuals.

Podem continuar invertint en renda variable, si fem cas als fonamentals, o sigui, a l’estructura econòmica i als futurs rendiments de les companyies, i no tant a les pors i anades i vingudes del mercat, sempre amb una dosi de sentit comú i de prudència, deixant de banda l’esperit més especulador a curt termini, per basar-nos en la inversió a més llarg termini. Així, podem trobar valor a futur en el creixement global que sembla que no caurà per sota del 2,5%, en el creixement diferencial d’alguns països com la Xina, o bé en alguns sectors, com l’energia verda, o la tecnologia.

Amb una inflació controlada per sota del 2,1%, taxes d’interès del 3,7%, i creixement del PIB de més del 4,2%, i després de la correcció del 70% en molts dels seus valors i més del 32% en els índexs, la Xina ha finalitzat el tancament ciutadà per la Covid i ha fet correccions polítiques i econòmiques com les d’anar tancant l’endeutament per controlar la bombolla immobiliària i, de rebot, el món financer. Ha limitat els monopolis tecnològics, ha reduït preus de molts medicaments, ha millorat les condicions laborals als repartidors ràpids de menjar, i ha limitat el joc excepte als llocs destinats a tal fi, com a l’illa de Macau. Per això creiem que pot estar a punt i a bon preu per tornar a donar valor a mitjà termini.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top