Publicitat
Diners

Un lleuger increment de l’atur

L’atur durant el mes de juliol ha experimentat un lleu augment a la ciutat, amb 187 persones més respecte a juny

Després de dos mesos seguits a la baixa, l’atur ha tornat a pujar

A Terrassa, i durant el mes de juliol, l’atur ha experimentat un lleuger ascens respecte al mes anterior. En total, a la ciutat i en el mes passat la xifra de persones enregistrades en aquesta llista ha estat de 12.623, 187 més que a l’últim recompte, el que suposa una variació mensual de l’1,5%. La variació interanual és de -1.850 mentre que la taxa d’atur a la ciutat se situa en l’11,8%, quantitat lleugerament superior a la del mes de juny, que va ser de 10,91%.

Fa un any, les persones desocupades a Terrassa van arribar a la xifra de 14.473, gairebé un 13% més respecte a aquest any. De 2021 a 2022, el descens pel que fa a la desocupació a la ciutat ha afectat 1.850 persones. Després de dos mesos consecutius amb descens pel que fa al nombre de persones aturades, juliol ha vist com s’incrementaven les xifres, les més altes d’aquest any.
Gener va començar de manera positiva respecte a desembre de 2021, amb un descens de 84 desocupats, però els mesos següents van experimentar lleugers repunts, amb 12 aturats més el mes de febrer, 89 el mes de març i 62 durant el mes d’abril, l’últim en el qual hi va haver un augment.

Pel que fa a l’atur a la comarca, al Vallès Occidental i aquest passat mes de juliol, s’han enregistrat 45.395 persones aturades. Respecte del mes de juny, l’atur augmenta al Vallès Occidental en un 1,7%. La xifra el mes de juny va ser de 44.658 desocupats, el que suposa un augment de 737 persones més.

Terrassa és la població vallesana amb més desocupats aquest mes de juliol, seguida a la llista per Sabadell, amb una xifra d’11.403 persones en atur i amb un increment de 114 desocupats, el que suposa un 1,0% respecte al mes anterior. Sant Cugat, amb 2.383, és la tercera ciutat en aquest rànquing, i un increment respecte al mes anterior de 128 persones.

Altres poblacions amb més de 2.000 persones a les llistes de l’atur a la comarca són Cerdanyola del Vallès, amb 2.240 i un augment de 39 persones, seguida de Ripollet, amb 2.200 i un descens de 34 persones, i Montcada i Reixac, amb 2.065 aturats, tot i que ha rebaixat la xifra en sis persones.

Pitjors des de 2008

En la totalitat de Catalunya, l’atur es va enfilar fins a les 341.391 durant el passat mes de juliol, uns registres que revelen que són els pitjors des de l’any 2008, en els quals va tenir 321.964 desocupats. En comparació amb el mes de juny, les persones desocupades a tot el territori català han augmentat en 3.310 persones, un escàs 0,98%. Cal remarcar, però, que respecte a les mateixes dates de 2021, a Catalunya les persones en atur han baixat en una xifra de 66.923, una variació anual relativa d’un -16,4%. És lleugerament superior a la xifra global a tot l’estat, que presenta una variació anual relativa del -15,6%.

Quant a les províncies, Barcelona lidera la llista, amb 251.791 persones sense feina, amb un increment respecten al mes de junt de 2.912 persones. A Barcelona capital, el mes de juliol presenta uns registres de 60.639 persones en atur, el que significa un augment de 1.201 respecte al mes de juny.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top