Publicitat
Diners

La Cecot qüestiona la proposta de la cistella de la compra a preus bàsics

La iniciativa no es percep entre les empreses i autònoms del sector de la venda al detall com una solució útil i eficaç

La Cecot no veu amb bons ulls la proposta realitzada per la vicepresidenta segona del Govern i Ministra de Treball, Yolanda Díaz, sobre la creació d’una cistella bàsica de la compra per minimitzar l’impacte de la inflació sobre els consumidors. L’entitat empresarial qüestiona la iniciativba en un context econòmic “on una part important de pimes i autònoms estan lluitant, ja no per la seva rendibilitat sinó per la seva supervivència“.

“Tenim la sensació que el Govern es dedica, constantment, a desviar l’atenció i confrontar a la ciutadania en comptes de prendre mesures que sí estan sota la seva competència”, sosté Xavier Panés, president de la Cecot, qui destaca que l’Executiu “pot implementar de manera directa i efectiva mesures deflaccionàries, reduir impostos amb caràcter temporal i accelerar mesures de facilitació de l’activitat econòmica i d’impuls empresarial”.

El petit comerç i les empreses mitjanes de la venda al detall representades per la patronal amb seu a Terrassa coincideixen amb part dels arguments esgrimits per les associacions de distribució que es van reunir aquest dilluns amb la ministra i que guarden relació amb l’increment dels costos energètics, els de transport i els de les matèries primeres, que s’han disparat el darrer any. “El marge de maniobra que tenim, sobretot en aliments bàsics que són els que es proposen a la cistella de la compra, és quasi inexistent”, afirma Fanny Novell, presidenta del Gremi de Flequers i Pastissers. “Hem de ser conscients que en productes bàsics es treballa amb costos ajustadíssims, que no permeten cobrir costos estructurals”, destaca.

Novell considera que la ministra no ha tingut en compte el 98% del teixit empresarial i que la proposta perjudica el productor i el comerç de proximitat. “El petit comerç té uns volums i uns marges molts diferents als de la gran distribució. Els costos d’energia i matèries primeres estan sent inassolibles per a moltes empreses que ja tenen uns marges molt debilitats. El Govern hauria de vetllar perquè aquestes empreses no es quedin pel camí els propers mesos”, conclou la presidenta del Gremi de Flequers i Pastissers.

Segons el president de la Cecot, “el Govern ha de començar a actuar amb més rapidesa i eficàcia sobre l’origen de la inflació que, en aquest cas és ocasionada per l’oferta i no pas per la demanda”. “Entenem i eren previsibles la puja dels tipus d’interès per part del BCE però el Govern ha de donar una resposta ràpida que minimitzi l’alentiment del consum i l’economia”, diu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Cecot qüestiona la proposta de la cistella de la compra a preus bàsics
To Top