Publicitat
Diners

Mor José Gracia Barba, empresari i president d’EBN Banco

Era natural de Terrassa i tenia 74 anys

L’empresari i president d’EBN Banco, el terrassenc José Gracia Barba, va morir la matinada del dissabte passat als 74 anys per causes naturals, segons ha informat l’entitat financera. Natural de Terrassa, era enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (ETSIIB-UPC).

“Pitu”, com era conegut entre els seus amics, estava plenament actiu i comptava amb una dilatada trajectòria en el sector financer. Actualment, a més de president, era un dels principals accionistes d’EBN Banco. Estava casat i era pare de quatre fills.

Va iniciar la seva carrera professional en tasques tècniques que van culminar amb el càrrec de director d’Exportació de l’Empresa Nacional de l’Alumini (actualment Alcoa). Posteriorment, va començar la seva trajectòria com a empresari, creant companyies com Eurosigma, Fastibex i Alusigma, entre altres. Des dels seus càrrecs de conseller de Bami i, després, de Zabálburu, va formar part d’operacions en el món immobiliari espanyol, mitjançant opes i contraopas, que van culminar amb l’adquisició de Metrovacesa, i, posteriorment, de Gecina.

Més endavant, va ser conseller del Banco Pastor i del Banco Popular. L’any 2015 va adquirir, al costat del seu soci Santiago Fernández Valbuena, el 100% d’EBN Banco, entitat financera que fins avui era propietat de diverses caixes d’estalvis.

En la seva etapa a EBN Banco, Gracia Barba ha convertit una entitat que fins llavors donava serveis de banca de negoci a les caixes d’estalvi en una entitat “independent, solvent i rendible, que s’ha destacat per ser un banc rellevant en banca corporativa, a particulars mitjançant el seu projecte digital i en fons d’inversió”, han destacat des de l’entitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top