Publicitat
Diners

Ficosa millorarà la seguretat del cotxe autònom i connectat

L’empresa vallesana participa en un consorci europeu liderat per Eurecat

La seu de Ficosa, a Viladecavalls / Nebridi Aróztegui

Ficosa, multinacional amb seu a Viladecavalls dedicada al desenvolupament de tecnologia i components per al sector de l’automoció, participarà en un projecte europeu per impulsar la seguretat dels vehicles autònoms i connectats. L’empresa vallesana forma part del consorci SELFY, un projecte que neix per millorar la resiliència d’aquests vehicles enfront de ciberatacs i altres incidents.

El consorci està liderat pel centre tecnològic català Eurecat, està format per 16 socis de vuit països diferents incloent Espanya, França, Alemanya, Àustria, Països Baixos, el Japó, Austràlia i Turquia, i s’emmarca dins del programa d’ajudes a la recerca, desenvolupament i innovació Horizon Europe. L’objectiu de la iniciativa és desenvolupar eines col·laboratives que permetin generar, monitorar i recopilar dades amb la finalitat de detectar possibles amenaces, i augmentar la capacitat de resposta a ciberatacs i a altres possibles interrupcions del servei.

Ficosa liderarà els processos de disseny i desenvolupament del sistema de percepció exterior del vehicle, i els models d’intel·ligència artificial necessaris per a la detecció d’objectes i usuaris vials vulnerables (persones i animals), així com la interfície del sistema de percepció amb el mòdul de comunicació V2X del vehicle.

A més, els experts de Ficosa també desenvoluparan un algorisme basat en la visió per càmera i models d’intel·ligència artificial que permeti que les dades personals en les imatges captades per les càmeres del vehicle siguin anònimes.

“Estem molt orgullosos de formar part d’un projecte tan estratègic per a l’avanç dels vehicles autònoms i connectats com SELFY. Estic convençut que, gràcies al treball col·laboratiu amb els altres socis del consorci, SELFY suposarà un punt d’inflexió per al sector en l’àmbit europeu que ens permetrà continuar avançant cap a una mobilitat del futur més segura, resilient i innovadora”, explica Josep Maria Forcadell, director general de tecnologia de Ficosa.

Les eines desenvolupades a través del projecte SELFY es validaran primer amb una simulació, en un entorn de laboratori. Posteriorment, es construiran tres escenaris en entorns reals i controlats amb l’objectiu de demostrar el rendiment i la utilitat de les eines en un entorn col·laboratiu i cooperatiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ficosa millorarà la seguretat del cotxe autònom i connectat
To Top