Diners

Hoya, reelegit president de l’Associació Catalana de Corredors d’Assegurances

El terrassenc inicia una nova legislatura integrant l’ACCA a l’espanyola FECOR per tal d’ampliar la gamma de serveis orientats a les corredories

El terrassenc Paco Hoya / Alberto Tallón

El terrassenc Paco Hoya seguirà presidint l’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances (ACCA), adherida a la patronal Cecot, els propers quatre anys. L’entitat ha conclòs el seu procés electoral amb l’elecció per aclamació de Hoya en una assemblea anual extraordinària en què s’ha designat també la junta directiva, que comptarà amb el suport i assessorament de Juan Pedro Hoya, expert en àmbit jurídic d’assegurances d’Emin Global, SL.

Dins del pla de treball per a la pròxima legislatura, destaca especialment la integració de l’ACCA a la Federació d’Organitzacions Professionals de Corredors i Corredories d’Assegurances Espanyola (FECOR), “l’entitat més representativa a nivell estatal del col·lectiu de corredors d’assegurances”, asseguren des de l’associació. Amb aquesta integració, els membres afiliats de l’ACCA tindran accés a una àmplia gamma de serveis orientats a les corredories, ja que FECOR, de la qual Hoya exerceix actualment com a vicepresident de sostenibilitat i expansió, “ofereix una gran xarxa d’intercanvi de coneixement sectorial, un espai de formació específica i exerceix una funció de representació institucional a nivell elevat”, destaquen.

Els principals objectius per al proper mandat d’Hoya a l’ACCA, segons ha exposat el terrassenc recentment en una compareixença a la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya, inclouen la reclamació de mesures a l’Administració per establir cobertures de caràcter obligatori en l’àmbit industrial, “ja que moltes vegades la indústria es veu forçada a autoassegurar-se perquè no troben cobertura, assumint importants riscos”; vetllar perquè l’àmbit de la protecció de lloguers estigui cobert per empreses del sector, constituïdes a tal efecte; i treballar per a la imposició d’una assegurança obligatòria per als Vehicles de Mobilitat Personal, “ja que repercutiria positivament sobre conductors i vianants”.

Hoya també es proposa impulsar la digitalització “conscient i responsable” del sector, aportant solucions també en els clients i usuaris que prefereixen realitzar molts tràmits de forma analògica; i treballar per aconseguir la paritat de gènere en un sector fortament masculinitzat.

Respecte del sector de la banca i les assegurances, Hoya aposta per reclamar a l’Administració que operin amb igualtat de condicions. El terrassenc sosté que la banca  “té accés a moltíssima informació sobre els seus clients i s’ha de vetllar perquè no sigui emprada de forma abusiva”. De la mateixa manera, el president de l’ACCA vol sol·licitar a la Generalitat l’eliminació de la limitació del topall de clients de fora de la comunitat autònoma, “la qual cosa no succeeix amb l’autorització estatal”.

To Top