Publicitat
Gent de Terrassa

“Qui vulgui fer diners, que no es dediqui al món del llibre”

/ Alberto Tallón

Àlvar Masllorens, escriptor, llibreter i editor

“Vaig començar com a lector i de jove també vaig tenir clar que volia escriure” i es va introduir en el món del llibre. Ha publicat llibres, i intenta continuar escrivint, tot i que no sempre té temps. De formació és llicenciat en Història de l’Art, però mai ha exercit. Li agradaria haver-s’hi dedicat i volia ser professor universitari, en una època de “conscienciació política i social”.

“Em vaig anar quedant en el món del llibre perquè m’apassionava i el volia conèixer a fons”, diu. Va començar treballant en una llibreria, després de passar per altres feines. També va fer tasques a distribuïdores, “més temps del que hauria volgut”. Llavors ja va muntar la seva primera editorial. Afegeix que “he pencat molt i m’ho he passat molt bé sempre”, encara que tenint molt clar que “qui vulgui fer diners, que no es dediqui al món del llibre”.

Ara regenta la Llibreria La Temerària. És un món que, diu, “té el seu verí i el seu encant, però no és aquella imatge hollywoodiana” que hi ha i és un sector complicat. Diu que “el sector ha canviat”. Sobre el fet que ara tothom es pot editar el seu llibre, creu que “és la gran perversió, i, per una banda, està molt bé, perquè es democratitza la cultura, però si el llistó de la qualitat ja estava molt baix, ara és un campi qui pugui”. Lamenta que “estem a un país amb un índex lector que fa vergonya”.

Entre les seves aficions, fora de la feina, hi ha el cinema i el teatre i també li agrada escapar-se a la muntanya. “No soc un malalt de la muntanya, però sí que tinc una certa necessitat” d’anar-hi.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top