Publicitat
Terrassa

Un diari adaptat a una nova època

Antonio Martín, l’autor del resdisseny del Diari de Terrassa, explica què hi ha darrere de la nova imatge

Antonio Martín, l’autor del redisseny del Diari de Terrassa, ha volgut respectar-ne l’essència i la identitat i al mateix temps portar la capçalera al 2021. Explica que el nou logotip sintetitza la idea del redisseny del Diari de Terrassa: mateixa vocació de servei als terrassencs, però amb valors i aspecte renovats. “Hem volgut mantenir l’essència. No hem volgut enterrar la marca original, sinó millorar-la”, sintetitza l’autor del redisseny, Antonio Martín, que explica que amb la nova imatge la capçalera s’adapta als nous temps. “És el Diari de sempre, però li hem fet un lífting”, resumeix tot fent broma.

El redisseny és global i comença per la portada. A la primera plana, el logotip sembla el mateix a simple vista, però no és així: es conserva l’estil de la marca al temps que se li dona una forma geomètrica més completa i s’introdueix una nova tipografia. “Podríem haver considerat l’antic logotip com una xacra o una imatge vella, però hem decidit no enterrar-lo, sinó millorar-lo”, assenyala Martín. “És un logotip únic al món!”, reivindica tot assenyalant la distintiva lletra T del logotip. La marca conserva també el vermell, però introdueix les quatre barres de la bandera de Terrassa. “Hem mantingut el color, però li hem donat un toc més personal i local”, argumenta el creador del nou disseny.

A sota del logotip, la nova portada es planteja com un conjunt dinàmic, adaptable a l’actualitat del dia a dia. En aquest sentit, no hi haurà dues primeres planes iguals. “Hi haurà una capacitat enorme de variar els continguts i les formes, i això expressarà millor la importància de les històries”, destaca.

Més enllà de la portada, el lector no podrà perdre’s entre les pàgines: hi haurà les mateixes seccions, però amb un nou plantejament: més profunditat i anàlisi en el contingut i més dinamisme en el disseny. Com passa a la portada, hi haurà blancs, espai per a la fotografia i s’hi incorporen molts microformats, com les petites notes informatives, les xifres o QRs, per no perdre’s res del que passa a Terrassa. “És una aposta valenta, rotunda”, reivindica. I ara, amb la seva creació impresa, diu eufòric: “Ha estat un dels encàrrecs que m’agraden. El producte ja existia, el que hem fet és adaptar-lo a una nova època”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un diari adaptat a una nova època
To Top