Publicitat
Terrassa

FEMvallès demana un organisme per coordinar el transport al Vallès

L’associació també demana la implantació de la T-mobilitat / Nebridi Aróztegui

L’entitat FEMvallès demana que es creï una Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per al Vallès que permetria coordinar el transport públic de tota l’àrea, una proposta que ha fet arribar als alcaldes de la zona: “Està a les seves mans que pugui existir una ATM al Vallès”, expressa Antoni Abad, president de l’associació. Segons la seva proposta, aquesta ATM funcionaria com les que ja hi ha implementades a Lleida, Girona o el Camp de Tarragona, on s’encarreguen de coordinar el transport públic. “El Vallès ho necessita. Parlem de ciutats molt grans que requereixen aquesta coordinació”, destaca Manel Larrosa, vocal de FEMvallès. Aquesta, doncs, “és una demanda prioritària que impulsaria el transport públic” i permetria coordinar les 160 concessions d’autobús que hi ha actualment.

La mobilitat interna del Vallès suposa el 85% dels trajectes de l’àrea, que ascendeixen a 845.000 desplaçaments diaris segons el Departament de Territori. “Però el percentatge d’ús del transport públic és de tan sols el 18%, una xifra estancada des del 2009”, afirmen des de l’entitat.

Una de les problemàtiques que assenyala FEMvallès és que la Regió Metropolitana de Barcelona crea divisió entre els municipis de l’AMB i els que no en formen part. L’entitat també reivindica la implantació de la T-mobilitat per acabar amb les desigualtats tarifàries al Vallès: “És l’oportunitat d’acabar amb el model actual, el dèficit d’infraestructures i els greuges amb tarifació”, exposa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
FEMvallès demana un organisme per coordinar el transport al Vallès
To Top