Publicitat
Terrassa

Entesa per potenciar la transició ecològica a les empreses

Conveni entre la Cecot i el Consell Comarcal

Imatge de la signatura del conveni / CONSELL COMARCAL

La patronal Cecot i el Consell Comarcal promouran la transició energètica a les empreses del Vallès Occidental. Ambdues institucions van signar ahir un acord de col·laboració que s’emmarca en els projectes realitzats des de l’Agència d’Energia del Vallès Occidental. Es vol afavorir “el desenvolupament sostenible del sector empresarial, la descarbonització de l’economia del Vallès Occidental i la millora de la competitivitat de les empreses”.

El conveni el van signar ahir el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i el president de la Cecot, Antoni Abad, acompanyats pel conseller de Territori, Carles Rodríguez, i el director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot, Josep Casas. L’acord, inclòs en el projecte Vallès Solar, es fonamenta “en la necessitat d’accelerar els processos de transició energètica entre les Pimes” i en establir aliances per cooperar en el disseny “de ciutats i comunitats més sostenibles”. Giménez va recordar que el consell ha iniciat “diferents línies de treball per afavorir la transició energètica a les empreses amb la voluntat de reduir la petjada climàtica i per poder impulsar canvis en el teixit econòmic”. En el marc de la convocatòria Next Generation, es treballa en plans com l’impuls de l’ús de la biomassa.

Eficiència

Un objectiu de l’acord és que les empreses “millorin la seva eficiència energètica, apostin per l’autoconsum elèctric i s’incorporin als mercats locals energètics” o a iniciatives col·laboratives. Un altre és revisar i adaptar ordenances i tràmits per facilitar llicències d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en cobertes industrials, torres de càrrega per a vehicles elèctrics i marquesines fotovoltaiques, i altres infraestructures.

El conveni promourà l’aplicació de bonificacions fiscals que estimulin les empreses a instal·lar cobertes fotovoltaiques “per a l’autoconsum d’energia elèctrica”. “Treballant en xarxa amb entitats, administracions i organitzacions empresarials al territori, podem donar més cobertura al teixit productiu i sumar esforços en l’eix de la generació i consum d’energia neta al Vallès”, va afirmar Abad.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Entesa per potenciar la transició ecològica a les empreses
To Top