Publicitat
Terrassa

Leitat i l’Hospital Clínic inauguren una incubadora per a projectes de salut digital

Els projectes es focalitzaran en el desenvolupament de les noves tecnologies per solucionar necessitats no cobertes

La incubadora iniciarà la seva activitat a la zona de la Plaça Catalunya abans de traslladar-se a ledifici definitiu del carrer Urgell de Barcelona

El Clinical Advanced Technologies Initiative (CATI) és una iniciativa impulsada pel centre tecnològic terrassenc Leitat i l’Hospital Clínic per crear un centre dedicat a la innovació en tecnologia hospitalària. En el context de la iniciativa CATI, els dos fundadors llancen la CATI Incubator per a projectes relacionats amb la salut digital.

La CATI Incubator neix per impulsar el desenvolupament de projectes en salut digital. Es focalitzarà la selecció de projectes de desenvolupament de les noves tecnologies per solucionar necessitats no cobertes en els sistemes de salut espanyol i europeu. Tot i l’alt creixement del sector de la salut digital en els últims anys, encara falten mecanismes per donar suport als emprenedors i incrementar el grau d’implementació d’aquestes tecnologies en el sector salut.

La incubadora oferirà serveis d’acceleració/innovació als projectes seleccionats incloent assessoria en el desenvolupament de negoci, serveis tecnològics i de validació clínica, assessoria en requisits regulatoris i facilitarà l’accés a diferents fórmules de finançament. Leitat posarà a disposició de la iniciativa la seva expertesa en la captació de finançament públic i privat i l’accés a
totes les seves instal·lacions per al desenvolupament dels projectes. La vinculació amb l’Hospital Clínic ofereix una oportunitat única de col·laboració amb personal sanitari del més alt nivell, sent
un valor afegit per a la validació clínica en qualsevol de les fases de desenvolupament dels projectes.

Espais flexibles

Aquesta infraestructura comptarà amb una oficina de gestió i recepció, una zona de cotreball que s’implantarà amb espais flexibles, sales de reunions modulars, espais comuns, àrees d’entrenament, així com una zona d’exposició sobre les noves tecnologies en la digitalització de la salut. A més, els emprenedors disposaran d’accés a les capacitats cientificotecnològiques
de Leitat en biomedicina, intel·ligència artificial, ciberseguretat, robòtica, impressió 3D, sensòrica, IoT i bigdata incloent l’accés al Centre d’Excel·lència IA HERMES.

Pertànyer a l’ecosistema CATI permetrà als participants de la incubadora estar al radar de grans empreses líders del sector, a nivell nacional i internacional que estan vinculades a la iniciativa, així com amb diverses entitats de sector públic”, afirma Joan Parra, vicepresident executiu de Leitat. “La col·laboració entre el Clínic i Leitat a CATI permetrà realitzar projectes translacionals per treure a la pràctica noves iniciatives en l’àmbit hospitalari. La vinculació entre l’hospital i el sector industrial representa una gran oportunitat per generar projectes d’alt valor afegit amb professionals de gran talent”, comenta el doctor Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona.

“Aquesta iniciativa és un pas tangible en el desenvolupament de projectes d’innovació en l’àmbit de la salut. Impulsarem la innovació acollint a la incubadora empreses i emprenedors per generar valor que es pugui traslladar al pacient“, afirma el doctor Lluís Donoso, coordinador de CATI i director del Centre de Diagnòstic de la Imatge del Clínic. Posar en marxa la incubadora implicarà la publicació de l’oferta d’accés a les empreses i emprenedors interessats i la selecció dels projectes a través d’un formulari que serà avaluat per un comitè d’experts, de manera que les iniciatives que vegin aprovades les seves propostes podran establir-se en les dependències de la incubadora per un termini entre un i tres anys. La temporalitat i els serveis als quals es tindrà accés variarà depenent de si les iniciatives provenen de persones físiques o jurídiques i també de la modalitat d’incubació (inicial, avançat, expert) en la què es classifiqui la proposta.

L’objectiu de CATI és potenciar el coneixement tecnològic transferible en tecnologia sanitària i vincular-lo amb el sector industrial, a més de perseguir la generació de llocs de treball qualificats,
la retenció de talent i augmentar la competitivitat del sector salut. La incubadora serà el primer instrument per aconseguir-ho.

Ubicació inicial a Plaça Catalunya
Inicialment i mentre es duen a terme les obres de l’edifici definitiu de CATI al carrer Urgell, la incubadora iniciarà la seva activitat a la Plaça Catalunya de Barcelona dins d’un equipament de Leitat. La destinació final de CATI serà un nou edifici que es construirà al carrer Urgell de Barcelona, en un espai que actualment ocupa la parròquia de Sant Isidoro. Les noves instal·lacions ocuparan uns 8.000 metres quadrats i suposaran una inversió de 21,7 milions d’euros a la nova seu i de 32 en equipar i dinamitzar el centre, que seran finançats mitjançant fons europeus. El centre estarà acreditat per Acció i reconegut pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top