Publicitat
Terrassa

Terrassa passa dels 6 als 30 hospitalitzats per Covid en dues setmanes

El risc de rebrot ha passat de 35 a 152 en només dues setmanes

Els dos hospitals de referència a la ciutat tenen 30 persones ingressades per Covid / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La sisena onada sembla apropar-se de manera inexorable tant en el global del país com a la nostra ciutat. Segons les dades de dilluns, el nombre d’hospitalitzats als dos centres de referència de la ciutat s’ha multiplicat per cinc en 14 dies. Si fa dues setmanes, el 8 de novembre, hi havia sis ingressats (cinc a MútuaTerrassa i un a l’Hospital), aquest dilluns la xifra s’havia elevat a 30. On més pacients hi ha ingressats a causa de la Covid-19 és a Mútua. Es tracta a 21 persones: 15 a planta, quatre a la unitat de semicrítics i dues a l’UCI.

El Consorci Sanitari de Terrassa (Hospital) ha comunicat aquest dilluns un total de nou hospitalitzacions. Hi ha, concretament, cinc malalts a planta, tres a l’UCI i un en hospitalització domiciliària. La xifra ha augmentat de manera important en només dues setmanes i als especialistes els preocupa l’arribada de les festes nadalenques, que poden contribuir a l’expansió del virus.

Risc de rebrot
Un altre dels indicadors que no convida massa a l’optimisme és la xifra del risc de rebrot. Fa dues setmanes estava situat en 35 (baix), la setmana passada es va enfilar fins a 93 (mitjà) i aquest dilluns es trobava ja en 152 (alt).

Un altre dels indicadors a tenir en compte és la velocitat de reproducció (RT), que indica quantes persones contagia una persona infectada. En aquest àmbit, si fa dues setmanes la xifra era d’un 0,94%, fa una setmana havia pujat ja fins a l’1,82. Aquest dilluns, la velocitat de reproducció havia baixat fins a l’1,67%.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top