Publicitat
Terrassa

Pacients de MútuaTerrassa, en un assaig d’una vacuna per a la tuberculosi

Façana de MútuaTerrassa

És una iniciativa de la companyia biotecnològica Archivel Farma a partir d’un estudi que dirigeix la doctora Cristina Vilaplana, de l’Institut Germans Trias i Pujol

MútuaTerrassa reclutarà pacients per participar en l’assaig clínic que la companyia biotecnològica Archivel Farma ha engegat en fase IIb d’una vacuna que acceleraria la curació de la tuberculosi, un estudi que dirigeix la doctora Cristina Vilaplana, de l’Institut Germans Trias i Pujol (IGTP).

La vacuna desenvolupada, batejada com Ruti, podria ajudar a eliminar de manera més ràpida la càrrega bacteriana, accelerant la curació i, en conseqüència, reduiria el temps de tractament antibiòtic, cosa que ajudaria a prevenir i controlar millor les recurrències, les noves resistències i la propagació dels contagis.

L’estudi ha estat aprovat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i preveu incloure el primer pacient en les properes setmanes.

L’assaig es durà a terme en col·laboració amb el Servei de Microbiologia de l’Hospital Germans Trias i en el reclutament de 56 pacients hi participaran 7 centres assistencials catalans més: Hospital Vall d’Hebron, Clínic de Barcelona, el sociosanitari Serveis Clínics, Hospital de Sant Pau, Moisès Broggi, MútuaTerrassa i Parc de Salut Mar.

En cas de provar-se eficaç, aquesta nova opció terapèutica podria emprar-se com a primer recurs en pacients recentment diagnosticats de tuberculosi pulmonar, amb la finalitat de reduir la càrrega bacilar -o bacteriana- al pulmó d’una forma més ràpida de com ho estaria fent, per si sol, el tractament estàndard actual.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top