Publicitat
Terrassa

La Fundació Torre del Palau destina 30.000 euros en ajudes a alumnes de Guatemala

El programa de cooperació internacional de l’entitat terrassenca va ajudar el 2020 a 30 estudiants

AETM (Ajut a Estudiants del Tercer Món) va destinar l’any passat 30.000 euros en ajudes a estudiants de Guatemala. El programa de cooperació internacional de la Fundació Torre del Palau ha ajudat en la seva última edició a 30 joves del país centreamericà perquè poguessin seguir estudiant més enllà de la primària.

Així, 16 nois i 14 noies de la ciutat de Cobán han pogut realitzar diversos estudis de formació professional en especialitats com pèrit comptador, pèrit agrònom, magisteri, computació, educació física, turisme i mecànica automotriu.

La iniciativa es duu a terme des de fa quasi trenta anys i les campanyes se centren des de fa temps a Guatemala, l’economia més feble d’Amèrica Central.  Segons expliquen des de la Fundació Torre del Palau, el país mantenia fins 2020 una certa estabilitat econòmica i un tímid creixement d’un 3,5% de mitjana en els darrers cinc anys però la pandèmia ha tingut un fort impacte.

“Si un 49,3% de la població vivia el 2019 sota el llindar de la pobresa, es calcula que el 2020 la xifra va arribar al 56%”, destaquen des de l’entitat terrassenca, que assenyala també que Guatemala compta amb la taxa de desnutrició més alta d’Amèrica Central. “Només el 40% de les famílies guatemalenques tenen garantida la seguretat alimentària”, alerten.

A més, el 2020, el país es va veure afectat el novembre pels huracans Eta i Iota, també Cobán, la capital de l’Alta Verapaz, on hi ha la residència estudiantil Retornar, que acull els nois i noies receptors dels ajuts d’AETM.

A més dels 30.000 euros en ajudes, l’any 2020, la Fundació Torre del palau va destinar també 2.912 euros a campanyes i sensibilització.

Publicitat
To Top