Publicitat
Terrassa

Terrassa tindrà toc de queda dues setmanes més

El Govern català ha decidit prorrogar 14 dies més les mesures per contenir la Covid-19 a Catalunya

El Govern català ha decidit prorrogar durant 14 dies més les mesures per frenar la sisena onada de la Covid-19 que van entrar en vigor el 24 de desembre, entre elles, la restricció de la mobilitat nocturna a Terrassa i 123 municipis catalans més.

Així ho ha aprovat aquest dilluns a la tarda la Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19, segons informa la Generalitat en un comunicat en què indica que la pròrroga serà també aprovada dimarts pel Procicat, en una resolució que serà enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En ella, es demanarà que les mesures que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, es prorrogin fins al dia 21 amb l’objectiu de “mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari”.

Entre les restriccions que es proposa allargar hi ha el toc de queda nocturn, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. El Govern català també vol mantenir la limitació de reunions socials en deu persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana “fermament” en l’àmbit laboral privat.

De la mateixa manera, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la Covid-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa tindrà toc de queda dues setmanes més
To Top