Publicitat
Terrassa

S’eliminen les quarentenes amb casos esporàdics de Covid a les escoles d’infantil i primària

Només s’indicarà quarentena quan hi hagi 5 casos o més per classe o un 20% dels alumnes del grup

Tornada a l'escola després de les vacances de Nadal

La Comissió de Salut Pública, celebrada aquest dissabte 8 de gener en referència a com tractar els casos de Covid-19 a les escoles d’arreu de Catalunya, va concloure que s’eliminarien les quarentenes si es detecten casos esporàdics als centres d’educació infantil i primària.

Únicament s’indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats, és a dir, aquells infants amb pauta completa de vacunació o que hagin estat covid positius en els darrers 3 mesos, n’estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats.

Pel que fa a l’educació secundària, es mantenen els protocols tal i com estan establerts. L’alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, l’alumnat no immunitzat sí que haurà de quarantenar-se durant set dies.

Quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència estable (GCE), s’oferirà i es recomanarà la possibilitat de realitzar d’un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa. En el cas d’educació infantil, s’oferirà en un punt centralitzat o un centre d’atenció primària.

En aquesta línia, el sistema sanitari treballa conjuntament amb l’educatiu per informar els casos i brots i les actuacions necessàries, i per això farà un webinar per als referents escolars dimarts de la setmana vinent, 11 de gener, per informar de tots els canvis.

GRUPS ESCOLARS CONFINATS A TERRASSA

Actualment, segons el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, 9 escoles de Terrassa tenen grups sencers confinats, en 7 centres educatius. La majoria d’escoles de la ciutat, però, tenen alumnes aillats confinats per ser positius o contactes estrets. Les dades s’actualitzaran aquest dimarts 11 de gener, amb la tornada a l’escola després de les vacances de Nadal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
S’eliminen les quarentenes amb casos esporàdics de Covid a les escoles d’infantil i primària
To Top