Publicitat
Terrassa

FEMvallès reclama més seguretat i funcionalitat a l’AP-7–B-30

L’associació proposa al Ministeri un pla de millores i gestió

L’associació FEMvallès, formada per diverses entitats econòmiques, sindicals, professionals i socials del Vallès Occidental i Oriental, demana un pla de millores i gestió per a l’AP7-B30.

La plataforma assenyala que el sector vallesà de l’AP7 és el tram amb més densitat de vehicles i després de l’accident d’aquest dilluns amb tres víctimes mortals i tres ferits a l’altura de Barberà del Vallès, “el darrer episodi tràgic a les autopistes del Vallès”, ha reclamat aquest divendres per carta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana solucions en seguretat i funcionalitat mitjançant l’adequació i gestió de la xarxa.

L’entitat posa l’èmfasi en la necessitat de moderar la velocitat i implementar una regulació en l’avançament de camions en els pocs quilòmetres on es concentren els accidents i les retencions periòdiques. FEMVallès destaca que recentment, la Generalitat ha introduït millores amb petites intervencions en els carrils d’accés de les autopistes C58-C17 amb l’AP7-B30, i demana l’acció simètrica de millora dels accessos entre l’AP7-B30 i la C58-C17. “Aquestes actuacions, sense necessitat de grans partides ni terminis d’obra llargs, permeten una reducció important de les cues i retencions a banda d’un guany en seguretat”, asseguren.

“Cal retrocedir 25 anys per trobar l’últim pla sistemàtic de millores a l’AP7-B30, liderat, en el càrrec de secretari d’infraestructures de l’Estat, pel reusenc Albert Vilalta”, assenyala la plataforma, que veu una oportunitat en el bagatge del català Xavier Flores, recentment escollit secretari d’infraestructures pel Ministeri, com un element positiu i clau per solucionar bona part dels problemes de l’AP7.

FEMVallès insta al Ministeri de Transports a iniciar amb urgència un pla de millores puntuals i de gestió. A més, afegeix la  demanda d’un pla de millora general dels nusos, connexions (C58, C17, N150) i vies laterals (B30) per tal d’integrar l’autopista.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
FEMvallès reclama més seguretat i funcionalitat a l’AP-7–B-30
To Top