Publicitat
Terrassa

Els contagis per Covid a Terrassa es redueixen un 68% en dues setmanes

Gent pel carrer població Terrassa Nebridi Aróztegui (6)

Els indicadors epidemiològics segueixen la tendència a la baixa a Terrassa, que en dues setmanes ha disminuït a menys d’un terç la incidència acumulada a set dies. El nombre d’ingressats als centres hospitalaris de la ciutat ha baixat l’última setmana

La pandèmia segueix en retrocés a Terrassa. Els contagis es redueixen i la resta d’indicadors epidemiològics van millorant / Arxiu

Les dades de la pandèmia de la Covid-19 continuen la tendència a la baixa tant al conjunt de Catalunya com a Terrassa. La sisena onada de la Covid-19, marcada per la variant òmicron, remet.

A la ciutat, els principals indicadors epidemiològics ja milloraven fa dues setmanes i en aquesta última ho han fet encara més. Segons les dades publicades per Salut al portal Dades Covid, dels 9.109 positius confirmats per PCR o test d’antígens ràpids (TAR) entre el 15 i el 21 de gener, vam passar als 6.194 entre el 22 i el 28 de gener, i entre el 29 de gener i el 4 de febrer n’han estat 2.900, el que suposa un descens del 68,16% en dues setmanes.

L’IA7 (casos positius confirmats els últims set dies per 100.000 habitants) també ha baixat: ha passat dels 4.024,09 als 1.281,13 en dues setmanes i la incidència acumulada a 14 dies, de 7.201,74 a 4.017,46.

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) va baixar ja fa uns dies per sota d’1, cosa que no es donava des de principis de novembre. Se situa ara en 0,58, mentre que la setmana anterior era de 0,75 i fa dues setmanes, d’1,21. Mentrestant, el risc de rebrot també recula i passa dels 8.741 punts als 2.344 en dues setmanes.

La taxa de positivitat de les PCR i test d’antígens ràpids realitzats també ha retrocedit: del 24,36% al 19,02% en dues setmanes (entre el 19 de gener i el 4 de febrer se n’han fet menys de la meitat que entre el 15 i el 21 de gener).

Menys visites als CAP

Pel que fa a les visites als centres d’atenció primària (CAP) de la ciutat, la gràfica continua mostrant un descens. El pic va ser el 10 de gener, amb 1.640 visites, mentre que, segons el portal Dades Covid, aquest dilluns se’n van registrar una mica més d’una tercera part: 565.

Els centres hospitalaris de Terrassa han vist reduir també el nombre d’ingressats amb Covid en l’última setmana. El 31 de gener hi havia 201 pacients amb coronavirus entre el Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa, i aquest dilluns, 7 de febrer, n’eren 181, és a dir, vint menys.

El descens s’ha produït tant al CST, que ha passat de 78 malalts positius a 61, com a Mútua, que ha passat de 123 a 120.
En el global, les xifres reculen tant en hospitalitzacions a planta com en semicrítics, mentre que en les UCI es mantenen i només augmenten a domicili.

El total d’aquest dilluns, però, encara és superior que a la dada de dues setmanes abans, el 24 de gener, quan a la ciutat hi havia 171 persones amb coronavirus hospitalitzades.

Coincidint amb la millora dels diversos indicadors, a partir d’aquest dilluns el Consorci Sanitari de Terrassa torna a permetre les visites als pacients ingressats tant a l’Hospital de Terrassa com a l’Hospital de Sant Llàtzer, tot i que amb limitacions. Només es permetien per a pacients de pediatria, a la sala de parts i maternitat, per a pacients en situació de final de vida i per a persones amb discapacitat o necessitats especials des del 4 de gener.

MútuaTerrassa, en canvi, encara les manté restringides. Des del 21 de desembre a l’Hospital Universitari només s’autoritza l’accés d’un acompanyant per a aquells pacients amb necessitats específiques.

Al pati de l’escola, sense mascareta

La millora dels indicadors epidemiològics coincideix amb la retirada d’algunes restriccions. A partir d’aquest dijous ja no caldrà portar mascareta en espais exteriors (només en actes multitudinaris). Els alumnes dels centres educatius catalans tampoc l’hauran de portar als patis de les escoles encara que es barregin amb altres grups. Cal recordar que des de dilluns a Catalunya ja no es fan cribratges a les escoles. S’han deixat de fer les proves als contactes estrets dels positius d’una mateixa classe, que, de fet, eren voluntàries. Només es mantenen per al professorat i per a l’alumnat d’educació especial. A més, aquest divendres reobre l’oci nocturn sense límits ni d’aforament ni d’horaris i sense necessitat de presentar el certificat Covid per entrar-hi.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top