Publicitat
Terrassa

Obren les candidatures dels Premis Gorra Frígia 2022

Vuitena edició dels premis terrassencs obre el procés perquè tothom proposi persones i entitats que hagin destacat durant el darrer any en la defensa dels valors republicans

La delegació local de Creu Roja va ser la guanyadora de l'edició de l'any 2020 d'aquests guardons

Després d’una aturada forçosa l’any 2020 a causa de la pandèmia, l’any passat els Premis Gorra Frígia van reprendre l’activitat amb el reconeixement del jurat a la Creu Roja Terrassa. Els guardons impulsats per Esquerra Republicana de Terrassa l’any 2004 per reconèixer els valors republicans a la ciutat, feien valer així la tasca de solidaritat i cooperació feta per l’equip i els voluntaris de l’entitat històricament i, en especial, durant la pandèmia de la covid-19.

Enguany, Esquerra Republicana torna a obrir la convocatòria per rebre propostes de tota la ciutat per descobrir persones o entitats que hagin destacat en la defensa de valors com la llibertat, solidaritat, justícia social i igualtat d’oportunitats a Terrassa. En paraules de la presidenta de la secció local, Xènia Albà, «Hi ha un munt de persones i entitats a Terrassa que s’esforcen cada dia per fer de la nostra ciutat i el món un lloc més lliure, just i solidari» i, enguany, s’espera poder-los homenatjar amb plena normalitat.

I és que, si l’evolució de la covid ho permet, enguany els Premis Gorra Frígia esperen poder donar-se en un acte públic a l’abril, passat setmana santa, per commemorar novament la proclamació de la República Catalana. De moment, però, la formació se centra a animar a presentar propostes de candidatures a terrassa@esquerra.cat. El termini per presentar candidatures conclourà el 20 de març, moment en el qual el jurat procedirà a escollir el divuitè Premi Gorra Frígia.

En els seus gairebé 20 anys d’història han estat guardonats amb el Gorra Frígia persones com Arcadi Oliveras, Conxa Puig, Miquel Ferreres, Mercè Gòmez, Antoni Poch, Maria Dolors Duocastella, Antoni Padrós, Àngel Casanovas, Josep Ruiz, Roc Fuentes o Joan Paüls “Tito”, entre altres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top