Publicitat
Terrassa

Els accidents amb patinet elèctric impliquen fractures en un 36,5% dels casos

carril bici passeig 22 de juliol bicis bicicletes patinet elèctric patinets elèctrics Alberto Tallón (5)

En un 36,5% dels casos d’accident amb patinet elèctric, el traumatisme va associat al diagnòstic de fractura. Així ho constata un estudi realitzat pel servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2021, un estudi prospectiu observacional per analitzar la incidència i la gravetat dels accidents amb vehicles de mobilitat personal (VMP).

Liderat per la doctora. Silvia Maria Miguela Álvarez, adjunta al servei de COT, el treball recull durant l’esmentat període els 137 pacients accidentats amb VMP que van ser atesos al servei d’Urgències de l’HUMT i posa de manifest que en un 36,5% dels casos el traumatisme va anar associat al diagnòstic de fractura.

Pel que fa a la localització de les lesions, l’estudi evidencia que les més freqüents són a les extremitats superiors (29%) seguides de les extremitats inferiors (25%). Els traumatismes cranioencefàlics suposen un 15,5% dels casos, les lesions de caire toràcic un 4%, les de pelvis un 1,5% i les de columna representen un 1%. A més, un 24% dels casos van presentar més d’una localització anatòmica.

El treball també recull que, donada la gravetat de l’accident, en un 12,5% dels casos va ser necessària l’activació del Codi Politraumàtic, un protocol estandarditzat d’atenció al pacient que presenta múltiples traumatismes que implica la mobilització d’un equip específic i multidisciplinar de l’hospital, i dos d’aquests pacients van requerir ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Un 12% del total d’accidentats van necessitar tractament quirúrgic.

En termes de gènere, dels 137 pacients, un 55,4% són homes i un 44,5% dones mentre que un 8,7% són menors de 18 anys. En referència a l’estada hospitalària, en un 72,5% dels casos van romandre-hi menys de quatre hores, un 13,5% entre 4 i 24 hores i el 14% restant van tenir la necessitat de passar-hi més d’un dia.

D’acord amb les dades facilitades per la Policia Local de Terrassa relatives a les circumstàncies dels accidents, el treball també posa en relleu que dels 137 accidentats, un 87,6% es van lesionar com a conductors del VMP i un 12,4% com a acompanyants, vianants o conductors d’un altre vehicle. Pel que fa a l’ús del casc, només un 19,7% dels conductors en duien, només un 9% dels accidentats disposaven d’assegurança específica per a patinets elèctrics mentre que un 8% va manifestar haver consumit alcohol.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top