Publicitat
Terrassa

L’esperit de la Diada de Sant Jordi torna a recuperar els carrers de Terrassa

Les vendes de roses i llibres s’han disparat durant la Diada, gairebé esgotant existències abans de la tarda

Roses (vermelles, blanques, de colors, de llaminadures i de xocolata), llibres, punts de llibre i sobretot, somriures i ganes de festejar. Els carrers del centre de Terrassa han pogut recuperar, per fi, després de dos anys de pandèmia, l’esperit de la Diada de Sant Jordi. Els punts neuràlgics han estat la Plaça Vella i el carrer Font Vella, que s’han omplert a rebossar de parades i terrassencs que han passejat per cercar la rosa i el llibre més especial, tant per ells mateixos com per regalar.

Les vendes de roses i llibres s’han disparat durant la Diada / Lluís Clotet

Ja tenia ganes d’un Sant Jordi com abans i comprar roses i llibres pel meu marit i els nens. Ara ens hem separat i quan ens trobem amb el meu marit ens sorprendrem amb el llibre que haurem triat per l’altre”, explica la Marta Obiols mentre passeja amb el seu fill petit. La Marta és terrassenca, però explica que el seu marit és de Barcelona i normalment baixen a la capital per la Diada. Confessa, però, que està contenta de celebrar enguany Sant Jordi a la seva ciutat.

Els punts neuràlgics han estat la Plaça Vella i el Carrer Font Vella / Lluís Clotet

Les vendes, tant de llibres com de roses, s’han disparat i han sorprès als paradistes, que s’han mostrat molts satisfets amb el bon ambient: “Durant el matí hem esgotat gairebé tot el que teníem. Tot ho fem nosaltres i els nens i nenes, i no n’hem fet més perquè no pensàvem que vindria tanta gent -explica la Maria Ángeles, Presidenta de l‘Esplai Can Parellada, que compta amb una parada al carrer Font Vella de roses, llaminadures, llibres, punts de llibres i xapes- Es nota que la gent tenia ganes de recuperar Sant Jordi. Agraïm molt totes les vendes perquè tots els diners els destinem a excursions i activitats de l’esplai”, comenta la Maria Ángeles.

La pluja ha interferit en diversos moments del dia, però no ha impedit que la gent s’avessés al carrer. Després del primer episodi d‘intensa calamarsa a mig matí, els paradistes ja s’han afanyat a cobrir els llibres i roses, per protegir-los de la pluja. Davant les condicions metereològiques, l’Ajuntament de Terrassa ha ofert la possibilitat de prorrogar l’estada de les parades al carrer fins demà, diumenge, però la majoria de paradistes admeten que només es col·locaran durant aquest dissabte, dia de la Diada de Sant Jordi.

La pluja ha interferit intermitentment durant la Diada, amb una intensa caiguda de calamarsa a mig matí / Lluís Clotet

“Tal i com estan anant les vendes avui, no cal que ens col·loquem demà al carrer. Encara tenim algunes roses guardades a la botiga, però calculem que s’exhauriran abans de la tarda”, explica Isaac Clapés, de la floristeria Flors La Selva i del Gremi de Floristeria de Terrassa, amb una parada a la Plaça Vella plena de roses vermelles i oloroses. El mateix han opinat les parades de l’Estanc Font Vella i la Casa del Llibre.

El vermell, però, no era l’únic color que predominava per les flors: la parada LGTBI+ n’oferia de tots colors, en representació de la diversitat. La Laia n’ha comprat dues pels seus fills, l’Anna i en Pol. “És el meu dia preferit. La tradició em sembla molt bonica, penses en els altres i regales un llibre o una rosa. També m’agrada que hi hagi tant d’ambient a la meva ciutat, sempre és agradable”, ha dit la Laia.

La parada LGTBI+ oferia roses de tots colors en representació de la diversitat / Lluís Clotet

A la Plaça Vella, a més, algunes parades han comptat amb signatures de llibres i la presència dels respectius autors. A la parada de la Casa del Llibre ha assistit Lluís Prats, escriptor de literatura infantil i juvenil, per signar la novel·la “Estimat monstre”. “Porto mitja hora aquí i ja han vingut vint persones perquè els signi una dedicatòria. És gratificant, i més si és a la meva ciutat”, comenta en Lluís Prats. A la parada de l’Abacus ha assistit Bernat Serrán, exatleta i autor d'”Atletes de Terrassa“. “És un plaer dedicar el llibre a terrassencs i admiradors de l’atletisme, com jo mateix”, ha expressat Serrán.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top