Publicitat
Terrassa

La defensa del crim de Volta demana reduir un any la pena

També ha sol·licitat que es revisin les quanties per responsabilitat civil imposades

Jaume Badiella, durant el judici

La defensa de Jaume Badiella, l’home que el 2018 va matar la seva dona a destralades i la va enterrar en un cobert de la casa que compartien al carrer de Volta, ha demanat reduir la pena a 17 anys i mig, un menys de la condemna imposada per l’Audiència de Barcelona.

La defensa ha sol·licitat aquest dimarts en l’apel·lació davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) la pena mínima per assassinat amb l’increment per parentiu, en considerar que el jurat popular el va declarar culpable de fets constitutius d’aquest delicte per un resultat de 7 a 2.

El lletrat ha explicat a Efe que un sol vot més hauria suposat que al seu defensat se li hagués pogut atribuir un delicte d’homicidi, que hagués suposat una pena menor a la mínima per assassinat, i que aquest increment conseqüència del delicte pel qual se’l condemna és un augment suficientment considerable. A més, ha destacat que el jurat popular no va considerar que hi hagués hagut acarnissament, malgrat les múltiples destralades que l’agressor li va clavar a la víctima, per la qual cosa no hi hauria hagut un patiment afegit.

La defensa també ha sol·licitat que es revisi l’increment de les quanties per responsabilitat civil imposades pel tribunal a favor del germà i de la mare, ja que ha de tenir-se en compte la realitat familiar, ja que, ha afirmat, la víctima mantenia poca relació amb la seva progenitora i el seu germà.

A més, ha assenyalat la imprecisió de considerar el germà de la víctima com a únic afectat, ja que en realitat són dues persones amb el mateix parentiu, encara que ha afirmat que el segon no va voler demanar indemnització i va preferir mantenir-se al marge de tot el procés.

La sentència de l’Audiència Provincial va condemnar al processat a 18 anys i sis mesos per un delicte d’assassinat amb traïdoria, ja que la víctima estava desarmada i es va aprofitar de la seva relació de confiança per atacar-la, tot i que va considerar que no hi havia hagut acarnissament.

L’assassinat va ocórrer el 7 d’agost de 2018 quan el processat, que es trobava amb la víctima al domicili comú, la va agredir amb un destral i li va clavar fins a 15 cops al cap i a les cervicals, i després va enterrar el cadàver al jardí de casa seva.

L’Audiència va raonar en la sentència que perquè concorri delicte d’acarnissament en un crim no n’hi ha prou que es causin “danys innecessaris” a la víctima, sinó que a més l’autor ha d’haver buscat “deliberadament” infligir aquest sofriment. En aquest sentit, recorda la sentència que aquest “plus va ser rebutjat de forma unànime pel jurat”, en estimar que, “per especialment violent que hagués estat l’atac que va desplegar sobre la víctima”, no està provat que el processat “hagués buscat alguna cosa més que causar-li la mort”.

La sentència va imposar també al condemnat una indemnització de 70.000 i de 25.000 euros, respectivament, a la mare i al germà de la víctima.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La defensa del crim de Volta demana reduir un any la pena
To Top