Publicitat
Terrassa

Terrassa se suma a la campanya “Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d’un sol ús!”

La inciativa pretén reduir els residus de plàstics, especialment els d’un sol ús, mitjançant accions que fomentin la participació ciutadana i que involucrin els clients i els paradistes

Terrassa participarà en la segona edició de la campanyaMercats sostenibles. Adeu als plàstics d’un sol ús!”, impulsada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat i reduir els residus de plàstics, especialment els d’un sol ús, mitjançant accions que promoguin la participació ciutadana i que involucrin els clients i els paradistes.

Després de la participació com a prova pilot de Rubí, Viladecans i Manresa, es posarà en marxa aquesta tardor a vuit municipis més: Terrassa, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vic, Mataró, Granollers, Vilafranca, Igualada i Vilanova i la Geltrú.

Amb aquest projecte, la Diputació vol sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica dels plàstics i promoure un canvi d’actituds, hàbits i comportaments en relació amb els plàstics per reduir-ne el consum i la seva presència a nivell local i mundial. A més, el projecte realça els mercats municipals no només com a eina de promoció econòmica, sinó també com a element de cohesió social i de punt de trobada de la ciutadania.

Aquest projecte també  vol fer partícip a l’alumnat d’ESO dels instituts municipals, a través d’un projecte educatiu d’Aprenentatge i Servei (ApS), una innovadora metodologia educativa especialment dirigida als centres educatius, que combina l’adquisició de competències per part de l’alumnat amb un servei a la comunitat.

La fase d’aprenentatge tindrà lloc als instituts i la de servei principalment als mercats. D’aquesta manera, els joves descobriran els impactes que tenen els plàstics d’un sol ús i el model d’usar i llençar, sobre la salut i sobre el medi ambient; donaran a conèixer la campanya i participaran en la recollida i en l’anàlisi posterior de les dades; sensibilitzaran i animaran les seves famílies a participar en la campanya i estaran capacitats per plantejar alternatives de consum conscient i sostenible.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa se suma a la campanya “Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d’un sol ús!”
To Top