Publicitat
Terrassa

Majoria al Parlament de Catalunya per fer la ronda Sabadell-Terrassa

La cambra aprova el punt que instava el Govern a acordar amb l’Estat els mecanismes que permetin la redacció del projecte

Una àmplia majoria del Parlament de Catalunya dona suport a la construcció de la ronda Nord entre Sabadell i Terrassa, la carretera que ha d’enllaçar les dues capitals vallesanes amb Castellar del Vallès. La cambra catalana va aprovar aquest dijous  una moció presentada pel PSC que demana complir amb el preacord entre el Ministeri de Transports, el Departament de Territori i els ajuntaments implicats per fer la infraestructura.

El pacte preveu que el Govern central transferirà els diners i la gestió a la Generalitat perquè l’administració faci l’obra. El text va tirar endavant gràcies al ‘sí’ de Junts, Ciutadans, el PP i de Vox.

El PSC creu que la ronda tindrà dues funcions principals: alliberarà trànsit de l’AP-7 –que està col·lapsada des de l’alliberament dels peatges– i millorarà la qualitat de l’aire de la ciutat. Els socialistes també van destacar el potencial social i econòmic de l’obra: consideren que la carretera serà “clau” per a l’economia comarcal i suposarà la creació de nous llocs de feina en un dels territoris més pròspers de Catalunya: “El Vallès Occidental i l’Oriental sumen el 25% de l’activitat industrial de Catalunya”, va assenyalar el diputat Jordi Terrades.

En aquest punt de la moció, que va prosperar,  ERC va votar en contra al costat de la CUP i En Comú Podem, mentre que JxCat va votar a favor de l’ampliació al costat de la resta de la cambra catalana. Així, la cambra va aprovar el punt que insta el Govern a acordar amb l’Estat els mecanismes que permetin la redacció del projecte de la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa i Sabadell, i execució de les obres per part de la Generalitat, i el conveni que garanteixi el finançament de la infraestructura per part de Madrid.

ERC ja havia expressat amb anterioritat el seu rebuig a l’ampliació de la B-40 en entendre que es tracta d’un projecte “caduc”, mentre que el seu soci al Govern ho defensa.

També hv prosperat un altre punt de la moció en el qual es demanava acordar amb el Govern central els estudis informatius per a la connexió de les línies de Rodalies R4 i R8, així com de l’enllaç amb FGC, per permetre “la mobilitat amb tren entre les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Majoria al Parlament de Catalunya per fer la ronda Sabadell-Terrassa
To Top