Publicitat
Terrassa

El ple municipal d’aquest mes debatrà el canvi de gestió del CAAD

Es proposa que passi d’Eco-Equip a la regidoria de Benestar Animal

/ Lluís Clotet

El Govern municipal elevarà al pròxim ple de setembre l’aprovació inicial del nou reglament dels serveis per al benestar animal i de gestió del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD). Amb el canvi de reglament, es preveu que la gestió del servei municipal passi d’Eco-Equip a la regidoria de Benestar Animal.

El reglament parteix del reconeixement que “els animals són éssers vius dotats de sensibilitat i drets reconeguts legalment” i defineix les missions de servei públic dirigides a la satisfacció de les necessitats dels animals domèstics, l’organització i funcionament dels serveis municipals, el règim de participació, voluntariat i col·laboracions, per tal d’assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals i afavorir una responsabilitat elevada i una conducta cívica de la ciutadania en la defensa i la preservació dels mateixos, diu l’Ajuntament.

Fa uns mesos,  l’equip de govern va descartar l’adjudicació de la direcció de l’equipament a una entitat animalista, optant finalment per la gestió directa.

Per al tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, “Terrassa és una ciutat pionera en aquest àmbit i té tot el sentit que el CAAD estigui gestionat per la regidoria de Benestar Animal, que es va crear específicament per la defensa i la protecció dels animals”. Duque assegura que “és una carrera de fons en la qual l’Ajuntament de Terrassa hi està present activament, amb el suport de moltes entitats i el voluntariat amb les quals hem comptat per a l’elaboració d’aquest reglament, axí com amb els i les treballadores del CAAD i els comitès d’empresa i totes les persones, entitats i grups polítics de la Comissió de Benestar Animal, que han pogut aportar la seva visió”.

En el reglament s’estableixen les finalitats i objectius, tant del CAAD com de la regidoria de Benestar Animal basades en:

  • El deure de vetllar per la protecció dels animals i garantir que disposin de les condicions higienicosanitàries i del benestar adequades i necessàries: alimentació, aigua, allotjament, així com la ventilació, la humitat, la temperatura, la llum i l’aixopluc adequats, per evitar que pateixin cap sofriment, per satisfer les seves necessitats vitals i garantir el seu benestar físic i psíquic, garantint un tracte en positiu, evitant estrès i frustració dels animals que arriben al CAAD.
  • Ser un altaveu dels animals, per reclamar drets, dignitat i necessitats. Atenent les denúncies, reclamacions o suggeriments de les persones i exercir les accions pertinents, a banda dels mecanismes de presentació d’instància i habilitant un telèfon de denúncia ciutadana, i promovent activitats de sensibilització, foment d’actituds cíviques i tinença responsable d’animals, i fer efectiva la corresponsabilitat entre la ciutadania.
  • Fomentar la cooperació i la participació del voluntariat i de les associacions/entitats que defensen els drets dels animals, així com la promoció de la participació ciutadana i política a través de la Comissió de Benestar Animal.
  • Reduir el nombre d’entrades d’animals al CAAD, a través de la generalització i actualització permanent de registres informatitzats d’animals, la identificació dels animals amb microxip i millorar l’efectivitat en els processos de localització i el retorn d’animals perduts als seus propietaris. Es vetllarà per localitzar el propietari abans d’activar el servei de recollida.
  • Incrementar les sortides d’animals del CAAD, promovent campanyes que fomentin les adopcions i les acollides temporals, de forma responsable i exitosa.

Després de l’elevació al Ple per a la seva aprovació inicial, el reglament s’ha de sotmetre a informació pública per un període d’un mes, abans d’esdevenir definitiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El ple municipal d’aquest mes debatrà el canvi de gestió del CAAD
To Top