Publicitat
Comarca

Rellinars ja disposa, per fi, d’aigua potable

Des d’ahir al migdia, els veïns de Rellinars ja disposen d’aigua potable a les seves llars. Es tanca així un episodi que s’ha perllongat al llarg d’uns deu dies, durant els quals els residents no han pogut fer servir l’aigua de l’aixeta ni per cuinar, ni beure, ni dutxar-se. Fins i tot, Mina Pública d’Aigües de Terrassa, encarregada del subministrament al municipi, va haver d’instal·lar dies enrere dos dipòsits provisionals perquè el veïnat es pogués proveir d’aigua potable.

La problemàtica va començar quan, des de Mina, es va detectar una possible contaminació microbiana que podia afectar a la qualitat de l’aigua de Rellinars, a més de suposar un risc sanitari per als veïns. El focus d’aquesta possible anomalia es va detectar, segons l’empresa subministradora i el mateix Ajuntament de Rellinars, al costat dels pous de captació d’aigua a la riera de Rellinars.

Llavors, Mina va netejar totes les canonades i buidar i netejar també els dipòsits, i va fer una sèrie de proves per comprovar que l’aigua ja era potable. Un mostratge que després va repetir el departament de Salut Pública de la Generalitat, organisme que a les 13.33 hores d’ahir va comunicar a Mina que l’aigua subministrada a Rellinars és apta per al consum humà, confirmant d’aquesta manera els resultats de les anàlisis portades a terme pel laboratori acreditat de l’empresa d’aigües.

Reclamacions
Ahir a la tarda l’empresa concessionària va fer un bustiatge a la població explicant la nova situació i el mateix Ajuntament va escampar la notícia a les xarxes socials.

En tot cas, dijous a la tarda es farà una reunió informativa amb els veïns al Casal Cultural L’Escola amb presència de responsables de Mina i de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat, on es detallarà la informació dels estudis que s’han dut a terme i es respondrà als dubtes dels veïns.

En aquest sentit, durant els dies que el municipi ha estat sense aigua potable, l’Ajuntament s’ha encarregat de vehicular les queixes veïnals -a través de fulls de reclamacions-, les quals s’adreçaren a qui correspongui, van informar ahir fonts municipals.

Ahir, Mina va difondre un comunicat al veïnat explicant que “la causa que es vagi recomanar no ingerir aigua de l’aixeta, ha estat la contaminació de la mina de captació de Rellinars, per causes alienes al servei d’aigua, i que com ja els hem anat informant, ho hem posat en coneixement de l’Agència Catalana de l’Aigua per tal que investigui l’origen i, en el seu cas, es determini la responsabilitat de l’esmentat abocament”.

Precaució
Afegeix la nota que “des del primer moment van funcionar correctament els sistemes de desinfecció i cloració del servei, així com els protocols d’actuació i prevenció de la companyia. Tanmateix, els volem demanar que comprenguin que, pel principi de precaució que regeix en matèria de salut pública, la companyia informés de forma immediata a l’Ajuntament que s’havia de comunicar a tota la població la recomanació de no beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top