Publicitat
Comarca

La cultura emprenedora arriba a l’escola

Vuitanta estudiants de Viladecavalls i Vacarisses participen en la quarta edició del programa de la Diputació

Una de les activitats de comercialització del projecte
Publicitat

Una vuitantena d’infants de Vacarisses i Viladecavalls han participat per quart any en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme), que està impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’acompanyament del Consell Comarcal del Vallès Occidental i dels respectius ajuntaments. L’objectiu de la iniciativa és desenvolupar valors, habilitats i capacitats vinculades a l’emprenedoria i al món cooperatiu com la iniciativa, la responsabilitat, l’assumpció de risc, la perseverança, l’aprofitament de recursos, el treball en equip, entre altres.

Aquest és el quart any del programa. Hi participen l’Escola Rosella del Viladecavalls i l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses. Com a activitat final del projecte s’ha portat a terme la venda de productes que han dissenyat i produït en el marc de la seva activitat al llarg del curs.

En aquest sentit, el marc del CuEme s’han creat diferents cooperatives. Per exemple, la cooperativa “El tresor de les vaques” de Vacarisses va poder posar la paradeta en diferents dies durant la Festa Major petita celebrada entre el 27 i el 30 de maig. Oferia calendaris, polseres, sabons, arracades i un original suport per al mòbil entre altres productes. Part dels beneficis seran donats a la Fundació Oncolliga.

A Viladecavalls, es van crear tres cooperatives: “Objectes.cat”, “iots’ty” i “Junts Motiva”. En aquest cas, van muntar les seves paradetes el dia 2 de juny a la plaça de la masia de CanTuru. Nombroses persones del municipi es van apropar per veure l’oferta presentada per cada cooperativa i fer les compres, esgotant tots els productes presentats per cada cooperativa.
Es va poder triar entre clauers amb diferents formats, pots o suports per bolígrafs o retoladors, marcs de fotos, imants. Aquestes cooperatives donaran part dels seus beneficis a la Marató de TV3.

L’inici de la formació
Per arribar fins aquí, l’alumnat va iniciar el projecte el novembre de 2020, van començar coneixent i identificant les diferents formes jurídiques per una activitat empresarial i triant com a fórmula la cooperativa. Van treballar en l’elaboració dels estatuts, l’organització interna i la distribució de càrrecs, determinar nom i elaborar logotips, la proposta de prototips per a seleccionar els productes a fer, treballs de camp per identificar interessos del mercat, la planificació i organització de la producció. Finalment van treballar les estratègies comercials, de publicitat i màrqueting orientades a la promoció dels productes i a la venda final en el marc de les paradetes.

Publicitat
To Top