Publicitat
Comarca

La realitat dels refugiats, en una exposició

A la comarca l’any 2020 hi havia 372 places ocupades per persones sol·licitants de protecció internacional. El Consell Comarcal ofereix una mostra sobre aquests refugiats

Imatge de l’exposició “Viatge a Tatinutropo”, organitzada pel Consell Comarcal / cEDIDA
Publicitat

[Marc Parayre]

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix als ajuntaments i als centres educatius del de la comarca l’exposició “Viatge a Tatinutropo” per mostrar la realitat que es troben les persones refugiades quan arriben a un nou territori. La mostra busca combatre els prejudicis i rumors de la societat vers la diversitat.

El públic destinatari de la mostra és l’alumnat i el professorat de centres educatius de la comarca (educació primària, secundària i mòduls formatius), així com la ciutadania que utilitza els equipaments municipals.

La mostra es complementa amb jocs interactius en diferents formats (estores, puzles, tauletes electròniques…) per fer més dinàmic el recorregut. Per treballar a l’aula també es compta amb materials didàctics dirigits a professorat i també es poden sol·licitar tallers a través de la Guia d’Activitats Educatives.

Segons dades de l’Observatori Comarcal, proporcionades pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, al Vallès Occidental l’any 2020 hi havia 372 places ocupades per persones sol·licitants de protecció internacional, 62 menys que l’any 2019. Més del 50% de les persones refugiades es troben en la fase d’acollida. A Catalunya hi havia 2.733 places ocupades.

En sis municipis
De fet, al Vallès Occidental les persones refugiades es distribueixen en 6 municipis, més de la meitat de les quals s’ubiquen a Sabadell (202). Terrassa n’acull 71, Rubí n’acull 59, Cerdanyola del Vallès n’acull 34 i també en trobem 5 a Montcada i Reixac i una a Sant Cugat del Vallès.

El 2020 es van registrar 9.614 sol·licituds de protecció internacional a Catalunya, gairebé un 30% menys que a l’any anterior, una caiguda similar al conjunt d’Espanya. D’aquestes, el 32% eren veneçolanes i el 31% de Colòmbia, el 6% de Perú i d’Honduras, segons les dades recollides per l’Observatori Comarcal.

Publicitat
La realitat dels refugiats, en una exposició
To Top