Publicitat
Comarca

Vacarisses doblarà la vigilància per evitar que es repeteixin les baralles

De cara a les pròximes festes, Vacarisses preveu més coordinació, el doble d’efectius policials i rigorosos controls d’alcoholèmia. Les mesures venen arran dels incidents de la primera nit de Festa Major, amb 3 agents ferits i 5 joves detinguts

L'Ajuntament de Vacarisses, on s'ha efectuat la reunió aquest matí

Una reunió de coordinació de seguretat de l’Ajuntament de Vacarisses ha posat aquest matí sobre la taula la gravetat dels incidents ocorreguts la primera nit de Festa Major, quan es van produir atemptats a l’autoritat i intent d’atropellament a diverses persones, inclosos agents de la Policia Local.

Per tal d’evitar futurs episodis de violència al municipi, Vacarisses ha pres mesures de seguretat. L’Ajuntament ha acordat més previsió i coordinació entre les forces de seguretat, doblar els efectius policials i realitzar més controls d’alcoholèmia. A la reunió, oberta als portaveus de l’oposició, han assistit el cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa dels Mossos d’Esquadra, Antonio Flores; el cap de la Policia local, Francisco Márquez; l’equip de govern de l’Ajuntament, i portaveus d’UIPV, Veïns per Vacarisses i Movem Vacarisses.

Mossos d’Esquadra han confirmat el nombre de detinguts: el conductor del cotxe que va protagonitzar l’intent d’atropellament, de 20 anys i Viladecavalls, i 4 persones de Vacarisses sense cap vinculació amb aquest fet ni relació amb el primer jove. El cap de l’ABP de Terrassa ha deixat clar que es tracta d’un “fenomen que s’està donant a moltes poblacions, normalment al marge dels actes oficials de festa major”.

Flores, a més, ha valorat positivament el desplegament de seguretat que hi havia des de divendres, amb el doble d’efectius de la Policia local, educadors i educadores de carrer, i Punts lila per prevenir i actuar contra les violències masclistes, així com controls d’alcoholèmia a l’entrada del municipi.

Tot i així, la intenció és reforçar encara més la seguretat del municipi en futures celebracions, ja que arran dels incidents tres agents de Policia Local van resultar ferits lleument i la programació de la Festa Major va quedar afectada, amb la cancel·lació d’una actuació de DJ del diumenge a la matinada.

Antoni Masana, alcalde de Vacarisses, ha condemnat la violència, però assegura que es tracta d’un fet puntual al municipi. “Baralles sempre n’hi havia hagut, però mai a aquest nivell. Des de la pandèmia, els joves es diverteixen més fent botellades i han augmentat els casos de violència. De totes maneres, els que van començar les baralles no eren de Vacarisses, ni tan sols van entrar al concert” va afirmar l’alcalde. Ha afegit, a més, en concordança amb Flores, que aquest episodi de violència “s’ha d’abordar a nivell global, no només local”. Esperen que amb les mesures acordades no es repeteixin més incidents d’aquest tipus en futures celebracions.

En llibertat provisional
Encara es desconeix l’origen de la baralla multitudinària, però se sap que una cinquantena de joves hi van participar. Els cinc detinguts van passar a disposició policial i actualment es troben en llibertat condicional, havent-se acollit al dret de no declarar al judici.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut dos atestats policials i ha obert dues causes policials per investigar els fets, una per conducció temerària amb un investigat i una altra per atemptar a l’autoritat amb 4 investigats, que són els arrestats acusats d’agredir diversos agents policials.

Els Sindicats Policials protesten

Els sindicats policials han lamentat un “nou atac” contra els agents de la policia. “Continuem amb els fets aïllats…”, ha criticat la Federació de Professionals de Seguretat Pública (FEPOL) en un missatge a Twitter. El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) ha dit “prou” a aquestes actuacions i ha desitjat una “ràpida recuperació de tots els agents ferits”.
La Policia Local va acudir a l’inici de la baralla, però davant les mostres de violència van demanaer reforç als Mossos de Terrassa, que també van patir atemptats contra l’autoritat per part dels autors de la baralla i intent d’atropellament. Toni Castejón, el portaveu sindical de Mossos, ha condemnat la “violència extrema” i “pèrdua d’autoritat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Vacarisses doblarà la vigilància per evitar que es repeteixin les baralles
To Top