Publicitat
Comarca

Dues escoles de Viladecavalls i Vacarisses fomenten la cultura emprenedora

El projecte posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de la sostenibilitat

L’Escola Rosella de Viladecavalls

L’escola Rosella de Viladecavalls i l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses duran a terme el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme) que es realitza per cinquè any consecutiu amb el suport del Consell Comarcal. Un total de 79 nens i nenes participaran durant el curs 2021-22 creant tres cooperatives. El vicepresident comarcal Carles Rodríguez ha participat en l’acte d’engegada del Programa a l’Escola Rosella, convidant a l’alumnat a introduir els principis de l’economia circular en l’activitat de les cooperatives.

Aquesta setmana s’ha iniciat el Programa Cueme a l’Escola Rosella de Viladecavalls amb 52 infants participants. Rodríguez va convidar a introduir el reaprofitament, el reciclatge o la reutilització en les activitats de la cooperativa que faran. Els regidors d’Educació, Marc González, i el de Promoció Econòmica, Jesús Porres, van transmetre als infants la importància de conèixer aspectes de les empreses i la seva activitat, així com de l’emprenedoria, per completar la seva preparació pel seu desenvolupament en el futur. Des de la direcció de l’escola s’ha reforçat la importància del programa dins de l’escola per complementar la formació feta en altres cursos sobre la realitat de l’entorn i, sobretot, per desenvolupar competències que els hi seran molt importants com el treball en equip o assumir responsabilitats.

A l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses també van començar la seva activitat 27 nens i nenes, que ja han iniciat els contactes amb l’Ajuntament per conèixer els passos que han de donar per fer realitat el seu projecte.

A les dues escoles el CuEme és un projecte integrat en l’activitat educativa que els permet reforçar el treball per projectes i l’aprenentatge cooperatiu i significatiu, abordant d’una manera diferent l’adquisició de coneixements i el desenvolupament de competències. Ajuda, d’una banda, a conèixer un seguit d’elements relacionats amb l’emprenedoria, el món empresarial i l’activitat econòmica i, d’altra banda, a entrenar competències transversals com la comunicació, el treball en equip, la presa de decisions, entre altres. El programa també posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de conceptes com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial o la igualtat d’oportunitats, aspectes que es troben alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top