Publicitat
Comarca

Un pressupost de 32 milions per al Vallès el 2022

El 82% de la despesa es dedica a les actuacions de l’Eix 1 del Programa d’Actuació Comarcal

El ple comarcal sobre els pressupostos que va tenir lloc dijous

32.603.496,87 euros. Aquest és el pressupost del Consell Comarcal del Vallès Occidental per al 2022. Aquesta xifra suposa increment del 23% respecte el pressupost per l’any 2021. En xifres absolutes és un augment de més de 6 milions d’euros. Es tracta dels comptes l més alts de la història de la institució que ha crescut des de 2015 més d’un 78%.

El 82% de la despesa es dedica a les actuacions de l’Eix 1 del Programa d’Actuació Comarcal. Aquest Eix concentra les polítiques d’Inclusió i Cohesió Social ja que els serveis a les persones continuen sent la màxima prioritat: garantir els serveis socials bàsics, atendre la inclusió social i la població fràgil, la subsistència bàsica, la igualtat d’oportunitats, l’atenció a la dependència i potenciar l’ocupació de qualitat.

El 92% dels ingressos del Consell Comarcal són finalistes i la majoria provenen de la Generalitat (74%). També provenen, per aquest ordre, dels ajuntaments (16%), la Diputació de Barcelona (6%) i altres (4%), com els ingressos previstos per al funcionament dels serveis del Mercavallès, finançats a través de les taxes i preus públics consignats, que es mantenen en les mateixes previsions que 2020.

El president comarcal, Ignasi Gimenez, ha afirmat que “des del Consell hem dibuixat un full de ruta pel 2022 basat en les accions previstes del Pla de Reconstrucció i del Programa d’Actuació Comarcal”.

Publicitat
To Top