Publicitat
Comarca

Verificat destaca Castellbisbal per l’accés a la informació pública

Ajuntament Castellbisbal

El baròmetre valora que la gestió al municipi vallesà va ser “ràpida i eficaç”

Castellbisbal és el tercer municipi de l’àrea metropolitana (AMB) més ben valorat en el baròmetre independent d’accés a la informació pública. L’informe l’ha fet una entitat de verificació de fets que no té ànim de lucre i analitza el grau en què els ajuntaments compleixen amb la legislació vigent.

Segons el baròmetre realitzat per Verificat entre els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, Castellbisbal fa una bona gestió de les peticions relacionades amb l’accés a la informació pública i li atorga un total de 71 punts sobre els 100 possibles. Amb aquesta puntuació el municipi se situa en tercer lloc i només té per davant Badalona (77,5 punts) i Barcelona (72 punts). A l’extrem contrari, hi ha els municipis de Gavà, la Palma de Cervelló, Barberà del Vallès i Cerdanyola que obtenen qualificacions de mala gestió i molt mala gestió.

L’informe porta per títol “Un exercici de transparència: baròmetre de l’accés a la informació pública als municipis de l’AMB” i vol oferir una radiografia sobre el grau de compliment de la legislació d’accés a la informació pública. Per fer-ho, ha escollit una mostra de 10 municipis en funció del nombre d’habitants. Castellbisbal ha estat triat en la franja de poblacions d’entre 12.000 i 20.000 persones empadronades.

Per avaluar cada ajuntament, Verificat ha usat un mètode que es coneix amb el nom de ciutadà ocult i que consisteix en el fet que professionals d’aquesta investigació han fet peticions als diferents ajuntaments usant la seva identitat personal i sense revelar la seva finalitat. A partir de les respostes rebudes pels diferents consistoris, s’ha analitzat la informació facilitada així com el procés seguit.

En el cas de Castellbisbal, Verificat valora que la gestió va ser “ràpida i eficient”. Els elements que s’han penalitzat i que no han permès assolir els 100 punts totals han estat qüestions com que el formulari electrònic per fer la petició no és prou visible al web municipal o que no es va identificar prou bé la persona responsable de la tramitació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top