Publicitat
Comarca

Jordi Autonell, el més ràpid en grimpar el pi a les Festes de Sant Sebastià

Ha marcat un rècord de 18 segons aquest dissabte a la Plaça de Cal Baldiró

Jordi Autonell, grimpant el pi a la Plaça de Cal Baldiró / Lluís Clotet

Jordi Autonell ha marcat el temps rècord de la grimpada del pi de les Festes de Sant Sebastià, amb 18 segons trigats en escalar el pi fins a tocar el pernil, millor temps del concurs d’aquest dissabte. Amb aquest resultat, Autonell ha guanyat el primer premi en la categoria de tècnica moderna, que es basa en grimpar el pi del centre de la Plaça Cal Baldiró, de 17 metres efectius, descalç i caminant sobre el pi, emprant gran força de braços.

El centenar de persones reunides a la plaça s’han fos en aplaudiments amb la traça d’Autonell, que ja va marcar un rècord al 2018 amb només 12 segons. “Tornar a grimpar ha estat una sensació única. Des del 2018 no pujava el pi”, ha expressat Autonell, després de rebre el primer premi.

Jordi Autonell, grimpant el pi a la plaça Cal Baldiró amb només 18 segons / Lluís Clotet

Pel que fa a la resta de categories, Àlex Sánchez ha fet el millor temps emprant la tècnica clàssica, que tracta de grimpar el pi abraçant-lo, i amb mitjons, amb uns 45 segons. Així, ha guanyat el primer premi masculí amb la tècnica clàssica dins de la categoria de 20 a 40 anys. Marc Sagalés l’ha seguit amb 49 segons, i Bru Vallhonrat amb 1 minut i 18 segons. Dins la categoria masculina màster, de més de 40 anys, Joan Trabal ha fet el millor temps amb 1 minut i 3 segons, seguit de Franc Puig, amb 1 minut i 58 segons.

Dins la mateixa tècnica clàssica i pel que fa a les noies dins la categoria de 20 a 40 anys, el primer lloc ha anat per Lara Domenech, amb un temps de 1 minut i 56 segons. Núria Ramon l’ha seguit amb 2 minuts i 21 segons, i el tercer premi ha estat per Berta Domingo, amb 3 minuts i 4 segons. Montse Mollet ha estat la guanyadora femenina dins la categoria Màster, de més de 40 anys, amb 2 minuts i 43 segons.

I pel que fa a les categories de 10 a 20 anys, Carla Vinyas ha guanyat a la femenina amb un temps de 2 minuts i 46 segons i Biel Crespi amb 1 minut i 55 segons

Tornant a la tècnica moderna, després de Jordi Autonell, Eric Riba ha fet un temps de 24 segons, Xavi Jurado de 35 segons, Carles Núñez de 44 segons i Sergi Espinós d’1 minut i 9 segons.

Els guanyadors principals s’han endut un pernil, un fuet i una planta. La Germandat de Matadepera, encarregada d’organitzar les festes de Sant Sebastià, també he organitzat un sorteig de material esportiu valorat en 400 euros, que ha guanyat Marta Sánchez, grimpadora.

Lluís Clotet

Una festa que té el cor robat a Matadepera

L’esdeveniment ha reunit des dels grimpaires més veterans fins als nous que s’estrenaven enguany, reunint davant del pi als intrèpids que es diposaven a grimpar-lo i als espectadors que gaudien de les grimpades a contrarellotge. L’esdeveniment és un dels actes estrella i més emblemàtics de les Festes de Sant Sebastià, que es celebra des del 1975 i té el cor guanyat del poble de Matadepera.

Així com d’altres celebracions típiques de les festes, com la baixada del pi fins a la mateixa plaça Cal Baldiró o el sopar a la Pedrera de l’Angelet, la grimpada s’ha pogut dur a terme amb normalitat, de la mateixa manera que la grimpada infantil la setmana passada. Uns 50 participants s’han inscrit al concurs.

Lluís Clotet

Guillem Montagut, President de la Germandat de Matadepera, ha manifestat l’alegria que els suposa poder viure les festes després d’una pausa per la pandèmia: “Hem hagut de reiventar-nos i adaptar-nos, però sóc feliç d’haver pogut reprendre les festes. Em quedo amb les sensacions de la setmana passada, quan molts nois i noies que van baixar el pi m’abraçaven i em deien gràcies, gràcies per deixar-nos baixar el pi aquest any. L’any passat, al no poder baixar-lo, es quedava una sensació de buit, no de poder recordar aquest esforç col·lectiu i el sentiment de poble”, ha expressat Montagut.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top