Publicitat
Comarca

Un pas “gairebé definitiu” en la protecció de l’entorn de Torre Negra

El TSJC denega el recurs de Núñez y Navarro

L'àmbit de la Torre Negra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat el recurs de l’empresa Núñez y Navarro contra la modificació del Pla General Metropolità impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a l’àmbit de Torre Negra. La firma és la propietària majoritària dels terrenys de 165 hectàrees que el consistori ha treballat durant dècades per protegir, i que es troben a la porta del parc natural de Collserola. Fonts de Núñez y Navarro han confirmat a l’ACN que en les properes setmanes procediran a estudiar la sentència, i que la intenció és recórrer-la al Tribunal Suprem, en una data encara per determinar. No obstant això, el consistori considera el text del TSJC “un pas gairebé definitiu en la protecció de l’entorn”.

L’Ajuntament ha qualificat d’històrica la sentència, que consideren “un pas definitiu” per protegir l’entorn de la masia de Torre Negra. “Ens dona la raó en aquestes 165 hectàrees amenaçades, hi ha possibilitat de presentar un recurs de cassació, però els nostres serveis jurídics confien que se’ns continuarà donant la raó”, ha assenyalat en roda de premsa l’alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), que ha comparegut amb els tinents d’alcaldia Pere Soler (PSC) i Marc Simarro (CUP) i els portaveus dels grups de l’oposició Josep Maria Vallès (Junts) i Aldo Ciprián (Cs).

El text denega el recurs que Núñez y Navarro va presentar davant la modificació del PGM a l’àmbit de Torre Negra, confirmant que l’Ajuntament pot transformar aquest entorn com a sòl no urbanitzable per motius d’ordenament urbanístic del municipi. Originalment, la qualificació era de terreny urbanitzable no programat, i es van dur a terme dues modificacions del PGM que els tribunals van tombar en considerar que no es podia esgrimir un criteri de caràcter natural o paisatgístic. Posteriorment, el 2018, sí que es va acceptar el criteri de potestat d’ordenar la ciutat en l’àmbit urbanístic i la Comissió d’Urbanisme de Barcelona hi va donar el seu vistiplau, fet que l’empresa va recórrer. Ara el TSJC no li ha donat la raó.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un pas “gairebé definitiu” en la protecció de l’entorn de Torre Negra
To Top