Publicitat
Comarca

Qui serà el més ràpid a pujar el pi?

La grimpada, acte central del segon cap de setmana de Sant Sebastià

Després de la baixada i la plantada del pi com a actes principals de la setmana passada, arriba ara el segon cap de setmana de les festes de Sant Sebastià, a Matadepera, i ho fa amb una de les activitats que cada any genera més expectació: el concurs de grimpaires.

Se celebra des del 1975 i és un dels actes més emblemàtics de les festes. Les inscripcions començaran a les 10 hores a la plaça de Cal Baldiró. El primer classificat, tant en categoria masculina com en femenina, guanyarà un pernil. El rècord, amb la tècnica moderna, està en només 12 segons i el va marcar l’any 2018 Jordi Autonell, que també va ser el més ràpid de l’any passat, amb 18 segons.

A les 11 hores començaran els Tastets de tota mena de receptes dolces a la plaça de la germandat i a les 16.30 hores, els jocs populars a la plaça de Cal Baldiró.

A les 18 hores, hi haurà una de les novetats d’enguany, la Gallattack, que consistirà a pujar el fort pendent del carrer del Gall en bicicleta. També hi haurà concerts i sopar al pavelló.

Ja diumenge, a les 11 hores hi haurà ofici solemne a l’església de Sant Joan i a les 12 hores processió i cercavila pel centre del poble. A partir de les 13 hores, el ball de l’arbre, i seguidament, sardanes i el ball del tortell, tot plegat a la plaça de Cal Baldiró.

La mateixa plaça acollirà a la tarda la grimpada del pi amb piulets i grampons pi-tooling. A les 19 hores, al pavelló, hi haurà concert de bandes sonores amb la Banda de Matadepera.

Matadepera viu Sant Sebastià amb ganes de fer festa de nou

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top