Publicitat
Diners

Vytrus Biotech, Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental

El jurat reconeix el projecte de l’empresa terrassenca com una iniciativa “disruptiva, sostenible, amb viabilitat econòmica i tècnica, i aplicable a molts sectors consolidats”

El projecte de biotecnologia vegetal en dermocosmètica i salut de l’empresa terrassenca Vytrus Biotech ha estat guardonat amb el 1r Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental, convocat i coorganitzat per BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), que ha atorgat el segon premi a Fitplanet (Sant Pere de Ribes) pel seu projecte de roba esportiva sostenible que protegeix la biodiversitat marina. El primer premi està dotat amb 10.000 euros i el segon amb 5.000 euros.

El jurat ha atorgat el reconeixement a Vytrus Biotech per ser “un projecte disruptiu, sostenible, amb viabilitat econòmica i tècnica, i aplicable a molts sectors consolidats, com la cosmètica i la salut. També per ser una mostra que la ciència, la innovació i la tecnologia, juntes, són una resposta als grans reptes de la societat i una solució per al futur del planeta”.

En concret, Vytrus Biotech ha desenvolupat una plataforma tecnològica que permet cultivar les cèl·lules mare vegetals i aplicar determinats tractaments per obtenir ingredients actius d’alt valor afegit. Actualment, desenvolupen, produeixen i comercialitzen aquests actius en el sector de la dermocosmètica i la salut.

En el cas de Fitplanet, el jurat l’ha valorat per ser “un projecte liderat per un equip jove, que genera un producte d’alt valor afegit a partir de residus plàstics, amb un clar objectiu d’ajudar a conservar els ecosistemes marins i sensibilitzar a la societat en cuidar del planeta, tot col·laborant amb entitats socials i ambientals”.

Vytrus Biotech i Fitplanet van quedar finalistes juntament amb Plazy (Sabadell) i Orpheus (Girona) en aquesta tercera edició del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental, que reconeix pimes i autònoms amb seu a Catalunya que hagin desenvolupat un projecte o procés innovador i sostenible, almenys des de fa un any.

Dels 28 projectes participants, el 82% es classifiquen com a molt innovadors i un 18% de nivell mig. El 91% de les candidatures presentades tenen potencial de replicació elevat, dada sensiblement superior al 68% de les candidatures presentades l’any anterior. A banda de l’impacte ambiental positiu de tots els projectes, la majoria també aconsegueixen generar beneficis socials de manera indirecta o a través de la generació d’ocupació. De les propostes, 24 provenen d’empreses de la província de Barcelona, 3 de Girona i 1 de Tarragona.

El Premi, que es va crear l’any 2019, té per objectiu promoure la innovació i la sostenibilitat en l’àmbit empresarial en resposta a les necessitats actuals, per tal de millorar el benestar de les persones i l’estat del medi natural. També pretén reconèixer i fomentar en la societat els valors pel respecte al medi ambient.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top