Publicitat
Diners

El Consell de Ministres i la CE donen llum verda al rescat a Celsa

La SEPI va aprovar concedir a l’empresa vallesana un préstec participatiu de 280,5 milions d’euros i un d’ordinari de 269,5

El Consell de Ministres d’aquest dilluns ha donat llum verda al rescat a la siderúrgica vallesana Celsa per 550 milions d’euros, segons ha anunciat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, en roda de premsa al Palau de la Moncloa.

Juntament amb Celsa, l’executiu espanyol ha avalat rescatar cinc empreses més “de caràcter estratègic” que s’han sotmès a un “anàlisi exhaustiu”. Els sis expedients sumen un total de 721 milions d’euros. En el cas de Celsa, la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) va aprovar fa deu dies rescatar-la amb dos préstecs, un de participatiu de 280,5 milions d’euros i un d’ordinari de 269,5 milions d’euros.

L’autorització de les operacions anunciades aquest dilluns es produeix després que el consell gestor del FASEE les hagi aprovat i, en el cas de Celsa, també després de la de la Comissió Europea, el vistiplau de la qual ha estat necessari, atès que del total de la seva ajuda de 550 milions d’euros, l’import del préstec participatiu és superior a 250 milions, en concret de 280,5 milions.

L’ajuda arribarà a Barna Steel S.A, la companyia propietària de Celsa, una entitat dedicada al reciclatge de residus de ferro i la producció d’acer llarg de tecnologia.

La CE ha arribat a la conclusió que la mesura és “necessària, adequada i proporcionada” per posar remei a una greu pertorbació de l’economia d’un Estat membre i suposarà la recapitalització de la companyia en forma d’un préstec participatiu de 280,5 milions d’euros.

Els tres arguments aportats per la CE per considerar que la mesura s’ajusta a les condicions del Marc Temporal han estat que aquesta ajuda és proporcionada i es limita a l’import necessari per garantir la viabilitat del beneficiari, que existeixen salvaguardes que eviten que el receptor es beneficiï indegudament i que aquesta ajuda es concedirà com a més tard el 30 de juny d’aquest any.

Atès que l’import d’aquest subsidi, per si mateix i de manera individual, supera els 250 milions d’euros establerts en el Marc Temporal, la mesura ha hagut de notificar-se per separat per a la seva avaluació individual.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Consell de Ministres i la CE donen llum verda al rescat a Celsa
To Top