Publicitat
Diners

Xavier Panés: “Hem de portar l’associacionisme al segle XXI”

L’assemblea extraordinària electoral de la Cecot ha escollit el conseller delegat de Tecmesy Ibérica com a nou president de l’entitat

Antoni Abad i Xavier Panés / Nebridi Aróztegui

L’empresari del sector metal·lúrgic Xavier Panés i Sancho, conseller delegat de Tecmesy Ibérica, ha estat proclamat aquest dimecres president de la Cecot. Segons ha explicat, la seva serà una presidència continuista però amb matís que posarà el focus en “portar l’associacionisme al segle XXI“.

“Mantindrem l’estil Cecot, la forma de fer de la Cecot de negociar i parlar amb l’administració, que és el nostre principal interlocutor per resoldre moltes qüestions. La gran dificultats són els polítics i les administracions, que de vegades fan que les empreses i el país, en conseqüència, no vagi com tots voldríem que anés”, ha manifestat Panés després de ser nomenat president de la patronal amb seu a Terrassa. “El que falla de vegades és que qui està a l’altra banda potser és amable però no actua”, ha afegit.

“La voluntat és d’una continuitat renovada”, ha assegurat el nou president de la Cecot, que s’ha proposat “implementar” el nou pla estratègic presentat fa unes setmanes pel secretari general de l’entitat, Oriol Alba, per tal d’adequar els gremis empresarials a la realitat actual, “amb els mitjans que hi ha ara, amb un avançament tecnològic i amb una manera d’interelacionar-nos més moderna i àgil i trencar amb aquesta idea que això d’associar-se és d’una altra època”. “La pandèmia ens ha demostrar que les organitzacions empresarials són més necessàries i importants que mai“, sosté Panés, que reconeix que els cal adaptar-se a la realitat econòmica i empresarial del país. “Empresaris som molts i cal adonar-se que entre tots hem de defensar els nostres interessos i la millor manera de fer-ho és associar-se”, ha dit.

La única candidatura presentada

President del Club Cecot Financer & Fiscal i membre del comitè executiu de la patronal des del 2016, la de Panés ha estat l’única candidatura presentada en el procés per rellevar Antoni Abad, que va fer públic fa unes setmanes que no optaria a la reelecció després de 17 anys en el càrrec. “És una qüestió de compromís. Si tu estàs en un lloc hi estàs per tot i hi ha moments en què has de fer un pas endavant. Qualsevol membre del comitè podria ocupar perfectament l’espai que jo ocuparé ara però s’ha de combinar aquest compromís amb la disponibilitat”, ha explicat sobre la seva candidatura.

“Ser president de la Cecot ha estat altament gratificant”, ha assegurat, per la seva banda, el president sortint. Abad marxa satisfet amb la relació aconseguida amb el sindicats “perquè les empreses són l’instrument a preservar i com que l’empresa som tots, tenim molts interessos compartits amb els sindicats”, però no tant amb la de les administracions. “Aquest continua sent el gran repte. Aquest ‘junts prendríem millors decisions’ no es practica. Entre ells estan moltes vegades massa barallats. Atendre el bé comú vol dir intentar apropar posicions i moltes vegades el que magnifiquen són el que els separa”, ha lamentat. “La qualitat democràtica dels països és essencial per afavorir el creixement econòmic, que les persones arrisquin més i el seu progrés i estem lluny de tenir qualitat democràtica al nostre país”, ha assegurat. “Ens falta fer moltes adaptacions. No som homologables a molts altres països amb una societat i unes entitats de representació amb què la política i les administracions actuen permanentment. La visió 360º no la té ningú; per això ens hem de trobar”, ha asseverat.

En aquest sentit, el nou president de la Cecot, Panés, ha estés la mà a les administracions públiques per treballar plegats amb l’objectiu de revertir l’entrebanc econòmic actual, provocat per l’encariment de preus. “Si les empreses van bé, el país anirà bé”, ha sentenciat.

Tot i que la previsió econòmica per al futur més immediat “no és positiva”, Panés ha volgut enviar un missatge de “calma” al teixit empresarial. El nou president de Cecot assegura que se segueix treballant “més que mai” per seguir exigint als governants “que es posin a treballar”.

En aquest sentit, Panés defensa que sector públic i privat han de maniobrar “junts” per poder prendre “les millors decisions” perquè el futur sigui pròsper per a les empreses en el sentit més ampli, en al·lusió també als treballadors.

El conseller delegat de Tecmesy Ibérica ha mencionat altres reptes com els problemes de relleu generacional en diversos gremis, la digitalització i la transició energètica i ha assegurat que la Cecot seguirà treballant en aquest sentit. “La nostra funció és ajudar les empreses i farem tot el possible per donar-los solucions”, ha insistit.

Elegit per unanimitat

Un cop transcorregut el període establert per a la presentació d’al·legacions, la Junta Electoral va certificar aquest dilluns 27 de juny que no s’havia produït cap al·legació a l’única candidatura a la presidència rebuda dins de termini i amb avals suficients, encapçalada per Xavier Panés. L’Assemblea Electoral Extraordinària celebrada aquest dimecres l’ha elegit per unanimitat, donant per finalitzat el procés electoral iniciat a l’entitat el passat 26 de maig. La seva proposta comptava amb els avals originals d’un 77,8% de l’assemblea de la patronal.

“No podem tenir milions d’euros en projectes aturats per la falta d’una llicència”

Amb el relleu en la presidència, la Cecot completa la renovació de la seva màxima representació. L’any passat, Oriol Alba va substituir David Garrofé en la secretaria general de l’entitat.

 

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top