Publicitat
Terrassa

55 mil persones s’han vacunat de la tercera dosi a Terrassa

Ja hi ha 175.752 terrassencs que tenen la pauta completa de vacunació contra la Covid-19

Vacunació de Covid-19 a la població de Terrassa / Alberto Tallón

La vacunació a Terrassa avança amb bon ritme. 55.721 persones s’han vacunat ja de la tercera dosi a la nostra ciutat, majoritàriament als hospitals Hospital Universitari Mútua de Terrassa i l’Hospital de Terrassa. Ja hi ha 175.752 terrassencs que tenen la pauta completa de vacunació, segons el portal de seguiment de l’actualitat sobre la situació sanitària respecte a la Covid-19, dadescovid.cat.

Eficiència als hospitals de Terrassa

La Susana, de 54 anys, s’ha vacunat el matí d’aquest diumenge 9 de gener de la tercera dosi contra la Covid-19 a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, al carrer del Castell número 25, i declara que: “Ara estic més tranquil·la, perquè estic més protegida i la malaltia em fa respecte. Érem molts fent cua per vacunar-nos, però han estat molt eficients. Hi havia cinc sales on vacunaven, i cada minut entrava algú. En 15 minuts ja m’havia vacunat”, afirma la Susana. Com que estava vacunada amb la pauta completa de Pfizer, només li han posat la meitat de la dosi de Moderna, com a dosi de reforç.

En Paco Moya també s’ha vacunat aquest matí a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, amb una dosi més petita de Moderna, també per tenir la pauta completa de Pfizer. Està d’acord amb la rapidesa de la vacunació que explica la Susana. “En 10 minuts ja estava vacunat. Crec que és més necessari que mai vacunar-se per erradicar el virus. Quan era petit i em vacunaven no podia escollir, però ara ningú m’ha de convèncer perquè em vacuni, perquè ja sé que és la decisió correcta” afirma en Paco.

Vacunació de la Covid-19. Foto: Lluís Clotet

L’Asunción Merino es va vacunar el 29 de desembre a l’Hospital de Terrassa, al carrer Torrebonica, on declara que hi ha 10 boxers de vacunació, i que en 5 minuts ja estava vacunada: “Estic molt d’acord amb la vacunació. Em vacuno perquè vaig patir una pneumònia fa temps i ho vaig passar molt malament, i per poder viatjar i visitar el meu fill, que està estudiant a Àustria”, declara.

A la Unió Europea, la dosi de reforç registrada al passaport Covid s’imposarà com a requisit per a viatjar a partir de l’1 de març de 2022. En cas de no disposar de la tercera dosi després d’aquest dia, no es permetrà viatjar si ja han passat 9 mesos des de la data d’aplicació de la segona dosi, que suposa la pauta completa.

AUGMENT EXPONENCIAL DE CASOS DE COVID-19 A TERRASSA

Alhora, però, els casos positius detectats a Terrassa han crescut exponencialment durant les vacances de Nadal. Els positius detectats per PCR a la ciutat han augmentat respecte fa dues setmanes: en l’última setmana, s’han detectat 5.093 positius, mentre que la setmana del 23 al 29 de desembre, la xifra era de 4.013 positius, el doble que la setmana abans de Nadal, amb 2.063 positius.

En total des dels inicis de la pandèmia i les dades registrades des de l’1 de març del 2020, Terrassa ha registrat fins al 8 de gener de 2022 41.276 positius en total.

El risc de rebrot també ha crescut, i actualment a la ciutat és de 5.100. Pel que fa als hospitals, actualment hi ha 17 pacients a la UCI, 9 a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i 8 al Consorci Sanitari de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top