Publicitat
Terrassa

Divendres decaurà el toc de queda a tot Catalunya

Es mantindran les altres mesures de contenció, com la limitació de 10 persones en reunions socials

Segons informa l’ACN, el Govern ha aprovat en el marc del Procicat la pròrroga de les mesures de contenció de la Covid-19 a Catalunya, excepte el toc de queda, que decaurà aquest divendres a tot Catalunya i que actualment està afectant a 19 municipis.

De tota manera, se seguiran limitant les reunions familiars i socials a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents i es mantindrà l’aforament al 70% en l’assistència a actes civils o religiosos, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres; igual que el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores.

Demà la Generalitat traslladarà la sol·licitud al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè les mesures puguin entrar en vigor aquest divendres i tindran una vigència de set dies.

Terrassa va sortir del toc de queda divendres passat, després que el TSJC no aprovés la sol·licitud del Govern de prorrogar el toc de queda a aquelles localitats que tinguessin una incidència de la Covid-19 superior als 125 casos per cada 100.000 habitants, on afectava 148 municipis, entre ells la ciutat. En canvi, el tribunal va limitar el confinament a 19 municipis que tenien una incidència del virus superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

De tota manera, divendres passat la Generalitat va sol·licitar al TSJC ampliar el toc de queda a 62 municipis catalans de més de 20.000 habitants amb un índex de contagi superior a 125 casos per cada cent mil persones, on Terrassa entraria dins la llista les ciutats afectades. Aquest dilluns el TSJC va rebutjar de nou la proposta del Govern, en considerar que seria “innecessari i desproporcionat” per la reducció de contagis.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Divendres decaurà el toc de queda a tot Catalunya
To Top